Телеканали Козака-Медведчука фінансувала Росія

19:38, 03.02.2021
Телеканали Козака-Медведчука фінансувала Росія

СБУ надала докази тривалого фінансування телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne з території Росії.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква стверджує, що Рада національної безпеки і оборони отримала від Служби безпеки України докази тривалого фінансування телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne з території Росії.

 

За його словами, це і було підставою для їх блокування.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Жовква заявив у коментарі ЗМІ в середу.

 

Посадовець зазначив, що в українському медіапросторі щоденно існує багато незалежних журналістських розслідувань, спрямованих проти президента та проти влади в цілому.

 

«І вони продовжуються, очевидно, будуть тривати, бо це свобода і незалежність ЗМІ. Але не варто плутати ЗМІ, не варто плутати новини і фейки, пропаганду — це зовсім різні речі», — наголошує пан Жовква.

 

Заступник голови Офісу президента став не першим, хто зробив подібну заяву після блокування телеканалів.

 

Раніше видання «Українська правда» із посиланням на власного співрозмовника із РНБО та СБУ повідомляло, що канали «112 Україна», ZIK і NewsOne фінансуються з компанії, яка веде свою діяльність на окупованій території Донбасу.

 

Як повідомляла «УМ», Петро Порошенко привітав СБУ з успішною операцією, в ході якої були розкриті злочинні схеми народного депутата з ОПЗЖ Тараса Козака і заблоковано телеканали з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK.

 

Нагадаємо, 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про запровадження персональних санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, соратника кума президента РФ, нардепа Віктора Медведчука.

 

Також на 5 років запровадили санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації.

 

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».  Віктор Медведчук назвав санкції щодо свого соратника Тараса Козака та блокування телеканалів «абсолютно незаконними».

 

Зеленський заявив, заявив, що країна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду.