Медведчук відреагував на санкції і блокування каналів

13:16, 03.02.2021
Медведчук відреагував на санкції і блокування каналів

На 5 років запроваджено санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK

Нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук назвав санкції щодо свого соратника Тараса Козака та блокування телеканалів «абсолютно незаконними».

 

За його словами, санкції не можуть бути запроваджені стосовно громадян України та українських юридичних осіб.

 

«Зеленський мріє зачистити інформаційне поле, як йому радить його оточення, щоб інформаційне спілкування президента з українським народом проходило на інтелектуальному рівні дитячого садка, під ялинкою, коли президент віщає, а вдячна аудиторія слухає його? Такого не буде!» — заявив нардеп.

 

Медведчук додав, що Зеленський «позбавив мільйони глядачів права на отримання об'єктивної інформації».

 

«За такі рішення неминуче доведеться нести відповідальність. На думку спадає пророцтво з забороненої владою Зеленського книги Майстер і Маргарита Михайла Булгакова: «…Аннушка вже купила соняшникову олію, і не тільки купила, але навіть і розлила».

 

Як повідомляла УМ, 2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про запровадження персональних санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, соратника кума президента РФ, нардепа Віктора Медведчука.

 

Також на 5 років запровадили санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації.

 

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

 

Зеленський заявив, заявив, що країна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду.

 

Петро Порошенко заявив, що за своєї каденції розглядав запровадження санкцій проти каналів 112 Україна, Newsone і ZIK з орбіти нардепа Віктора Медведчука, однак не встиг.