Леонід Кравчук закидає Росії і бойовикам ОРДЛО блокування обміну в’язнями

19:32, 27.01.2021
Леонід Кравчук закидає Росії і бойовикам ОРДЛО блокування обміну в’язнями

Леонід Кравчук вважає, що окупанти торгують живими людьми.

Перший президент України, глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що представники Росії і представники псевдореспублік «ДНР/ЛНР» з вересня 2020 року не передають свої списки, а, відтак, продовжують блокувати обмін утримуваними між Києвом і ОРДЛО.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Кравчук сказав у коментарі «Новости Донбасса» в середу.

 

«Україна на кожному засіданні просила ОРДЛО — дайте списки. Вони під різними приводами блокували», — наголосив глава делегації.

 

Згадуючи про попередні плани бойовиків в обхід процедурі передати полонених з окупованих територій лідеру «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку, пан Кравчук заявив:

 

«Врешті-решт перевели це в гру, яка виглядає дуже похмуро, тому що починають торгувати живими людьми».

 

За його словами, раніше Україна передала список з 11 осіб для обміну полоненими до кінця 2020 року, але він так і не відбувся.

 

Як повідомляла «УМ», 16 січня бойовики заявили, що за участі Віктора Медведчука в односторонньому порядку повернуть на підконтрольну Україні територію декого з полонених.

 

Тоді Кравчук різко засудив цю заяву сепаратистів, адже, на його думку, такі заяви й дії є порушенням міжнародних домовленостей щодо врегулювання на окупованій частині Донбасу.

 

А у МЗС України наголосили, що це рішення Росії «грубо і відверто» порушує процедуру вирішення таких питань та є «ударом» по «нормандському формату».