Україна та Угорщина створять робочу групу щодо застосування закону про освіту

16:08, 27.01.2021
Україна та Угорщина створять робочу групу щодо застосування закону про освіту

Країни створять робочу групу щодо впровадження закону "Про освіту"

Україна та Угорщина планують створити робочу групу щодо українського закону про освіту

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на спільному брифінгу з українським колегою Дмитром Кулебою.

 

"Я попросив, щоб ми розпочали спільну роботу через закон про освіту, який викликав напруження між нами. Ми хочемо створити робочу групу з впровадження закону про освіту. Якщо консультації будуть успішними, то фактори невпевненості ми зможемо виключити", - зазначив він.

 

Зокрема, за словами Сійярто, є питання, скільки годин угорської буде в школах меншин.

 

"Це питання 40 шкіл, які працюють у поселеннях з населенням менш ніж 50 тисяч. Отримали обіцянку, що це буде конструктивно розв'язано, якщо зможемо знайти вирішення, то наші стосунки просунуться уперед", - заявив він.

 

Він також додав: якщо питання вирішиться успішно та конструктивно, то стосунки України та Угорщини "просунуться вперед".

 

Своєю чергою, Дмитро Кулеба зауважив, що вже найближчим часом відбудеться засідання робочої групи з питань освіти. Крім того, відбудеться онлайн-бізнес-форум. Більше читайте тут: 

 

Як повідомляла УМ, перед візитом Петера Сійярто у МЗС запевнили, що "диктувати свої умови" у Києві ніхто не буде. Україна хоче рухатись вперед у відносинах з Угорщиною.

 

Дмитро Кулеба та Петер Сійярто прокоментували ситуацію на Закарпатті