Біля Канева у Дніпрі втопилися двоє рибалок і 10-річний хлопчик

19:27, 25.01.2021
Біля Канева у Дніпрі втопилися двоє рибалок і 10-річний хлопчик

Попри зусилля черкаських рятувальників рибалку не вдалося врятувати.

На Черкащині 25 січня знайшли тіла трьох рибалок, які в неділю після обіду пішли  рибалити на Дніпро біля села Бучак Канівського району.

 

«Повідомлення про те, що в акваторії Дніпра, приблизно 250 метрів від берега, провалилися під лід три особи 1952, 1959 та 2010 року народження надійшло на пункт зв'язку 10-ї ДПРЧ  після 16 години. Після цього рятувальниками обстежено більше кілометра берегової лінії», – розповідає «Україні молодій» Костянтин Проценко, речник головного управління ДСНС в Черкаській області.

 

За його словами, сьогодні від самісінького світанку на пошуки зниклих людей було залучено особовий склад відділення пошукових водолазно-рятувальних робіт, відділення безпілотних літальних апаратів. І тільки об 10:30 вдалося знайти тіло однієї людини, ще через три години  – загиблого хлопчика, а згодом водолази підняли й третього загиблого чоловіка. Пошуки ускладнювали тим, що глибина на якій працювали водолази становила 18, а місцями й 20 метрів.

 

«Божевілля на кризі триває. Поки тривала пошукова операція у Канівському районі, рибалки в різних місцях Черкащини продовжують виходити на кригу, де прогнозовано раз по разу провалюються», – обурюється Костянтин Петрович.

 

І додає, сьогодні у Дніпрі втопився ще один рибалка. Сталося це в районі Черкас біля першого причалу за 200 метрів від берега.  І попри зусилля фахівців міської комунальної аварійно-рятувальної служби його не вдалося  врятувати.

 

«У ці хвилини в районі готельно-ресторанного комплексу «Робінзон» в акваторії Дніпра також триває рятувальна операція. Рибалка опинився відрізаним від берега і рятуючись від промоїн та тріщин вибрався на острів за кількасот метрів від берега», – зазначає Костянтин проценко і закликає черкащан дослухатися здорового глузду і не ризикувати життям.

 

«Загалом з початку року в Черкаській області зареєстровано 10 пригод на водних об’єктах, внаслідок яких загинули 5 осіб», – говорить Костянтин Петрович.