Портнов виграв суд щодо перегляду героїзації учасників Майдану в підручниках

11:50, 25.01.2021
Портнов виграв суд щодо перегляду героїзації учасників Майдану в підручниках

Портнов вважає, що «Революція гідності» була злочином.

Юрист, колишній заступник голови АП часів Януковича Андрій Портнов стверджує, що суд став на його бік у позові проти Міністерства освіти і науки

 

Як інформує УМ, про це він написав на Фейсбук-сторінці.

 

Позов до МОН стосувався підручників історії, у яких героїзували учасники Майдану. Портнову не подобається, що події кінця 2013 — початку 2014 року названо Революцією Гідності.

 

На изображении может находиться: 1 человек, текст «андрей портнов 3дн. 3 дн. административный суд вынес сегодня решение по моему иску в почти год тянувшемся судебном процессе. на основании проведённых экспертиз суд обязал министерство образования и науки пересмотреть детские учебники истории 5-11 классов, в которых предыдущий политический режим пытался героизировать и мифологизировать ряд государственных преступников и участников массовых беспорядков 2012-2014»

 

"Адміністративний суд виніс сьогодні рішення за моїм позовом у судовому процесі, що тягнувся майже рік. На підставі проведених експертиз суд зобов'язав Міністерство освіти і науки переглянути дитячі підручники історії 5-11 класів, в яких попередній політичний режим намагався героїзувати і міфологізувати низку державних злочинців і учасників масових заворушень 2013-2014 рр", — написав Портнов.

 

 

Позов суд розглядав практично рік.