У Путіна нарахували «мало людей» на акціях протесту по всій Росії

15:30, 24.01.2021
У Путіна нарахували «мало людей» на акціях протесту по всій Росії

Про насилля силовиків щодо мирних демонстрантів та рекордну кількість затриманих речник Путіна не згадує.

Кремль вперше озвучив свою позицію щодо масштабних акцій протесту на підтримку звільнення опозиціонера Олексія Навального.

 

Як передає Україна молода, відповідну заяву зробив речник президента Росії Дмитро Пєсков у неділю.

 

При цьому, про безпрецедентне насильство силовиків щодо мирних демонстрантів та рекордну кількість затриманих під час акцій прессекретар Путіна не згадує.

 

За його словами, мітинги вигідні тим, хто хоче "далі качати ситуацію" у країні.

 

"Це (проведення акцій протесту – Ред.) вигідно тим, хто хоче далі качати ситуацію. Насправді не качається, тому, що ви не забувайте, ось зараз будуть багато говорити, що на незаконні акції вийшло багато людей. Ні, вийшло мало людей. Багато людей голосують за Путіна", - переконаний пан Пєсков.

 

Речник також озвучив негативне ставлення до участі у "незаконних акціях" і звинуватив посольство США в Росії у втручанні у внутрішні справи країни через пости посольства у Twitter, присвячені протестам.

 

Прессекретар президента РФ також вкотре прокоментував розслідування про палац Путіна в Геленджику. Він знову заявив, що у президента Росії немає палацу, і назвав розслідування Олексія Навального "інформаційною атакою", яка спрямована "на розкачку ситуації".

 

Як повідомляла "УМ", Україна і США засудили насильство проти мирних демонстрантів у Росії.

 

Зауважимо, що після повернення з Німеччини і арешту опозиціонера Олексія Навального в Росії, його «Фонд боротьби з корупцією» опублікував в мережі чергове розслідування лідера про розкішний палац Путіна поблизу курорту Геленджик на Чорному морі.