Дональд Трамп залишив Білий дім і відлетів з Вашингтону

18:02, 20.01.2021
Дональд Трамп залишив Білий дім і відлетів з Вашингтону

Подружжя Трампів вертольотом попрямувало на авіабазу Ендрюс в останны години повноважень.

Дональд Трамп, за ліченні години до завершення строку своїх президентських повноважень, у супроводі першої леді Меланії Трамп виїхав з Білого дому у Вашингтоні в середу.

 

 Як повідомляє Україна молода, про це інформують ЗМІ США.

 

Подружжя Трампів вертольотом попрямувало на авіабазу Ендрюс, де очікується коротка церемонія прощання перед останнім президентським рейсом до Палм-Біч.

 

 

Раніше Трамп заявляв, що не буде присутній на інавгурації нового президента Джо Байдена. Цим він порушив багаторічну традицію. На церемонії інавгурації Байдена буде присутній від старої адміністрації лише віцепрезидент Майк Пенс.

 

Останнім президентом США, який пропустив інавгурацію свого наступника, був Ендрю Джонсон (1869 р.), якому теж оголошували імпічмент і який відбув один термін відразу після вбивства Авраама Лінкольна.

 

Як відомо, 20 січня о 12.00 за місцевим часом (о 19.00 за київським) відбудеться інавгурація обраного президента США Джо Байдена. Через пандемію коронавірусу і підвищені заходи безпеки церемонія не буде схожа на жодну попередню в американській історії.

 

Зауважимо, що подружжя Трампів також порушило традицію чаювання у Білому дому із наступним президентським подружжям.

 

Як повіомляла «УМ», рівно чотири роки тому, саме 20 січня, Барак Обама і його дружина Мішель зустріли обраного президентом США Дональда Трампа і майбутню першу леді Меланію в Білому домі у день завершення своїх повноважень.

 

Також Трамп не відправив за своїм наступником урядовий літак у день інавгурації.