Трамп зруйнував традицію: не відправив за Байденом літак

12:01, 20.01.2021
Трамп зруйнував традицію: не відправив за Байденом літак

Головним своїм досягненням Трамп вважає те, що він не розпочав нових воєн.

Колишній очільник Штатів Дональд Трамп відмовився відправляти за  своїм наступником Джо Байденом урядовий літак у день інавгурації, попри те, що це є традицією.

 

Відтак новообраний президент США разом з дружиною добиралися до Вашингтона у нетрадиційний спосіб – чартерним літаком, пише видання Daily Mail.

 

Відправляти урядовий борт за новим очільником США – це давня традиція Штатів. Свого часу Барак Обама люб'язно надав Трампу таку можливість, і Дональд прилетів з Нью-Йорка до Вашингтона на урядовому Boeing.

 

Однак наступнику Трампа Джо Байдену довелося самотужки добиратися до місця своєї інавгурації. Після наради з радниками Байден ухвалив рішення скористатися чартерним рейсом.


Спершу новий президент США хотів добиратися до Вашингтона потягом своєї улюбленої компанії Amtrak. Однак через додаткові заходи безпеки керівництво компанії ухвалило рішення про скорочення кількості поїздів в напрямку Вашингтона.

 

Приватний Boeing 737 з Байденом на борту успішно вилетів зі штату Делавер і вже приземлився на базі BBC США "Ендрюс" поруч з Вашингтоном. Водночас на злітній смузі стояв урядовий Boeing 757, який 19 січня не виконав жодного польоту.


Зауважимо, що Трамп хоче востаннє використати урядовий літак 20 січня. Він планує вилетіти з Вашингтона перед самою інавгурацією свого наступника.


Перед тим глава Білого дому Дональд Трамп виступив з прощальним зверненням до нації напередодні інавгурації свого наступника Джо Байдена. 45-ий президент США перерахував свої здобутки, а також зазначив, що "молиться за успіхи" нової адміністрації США.


Головним своїм досягненням Трамп назвав те, що він не розпочав нових воєн: "Я особливо пишаюся тим, що я перший президент за кілька десятків років, який не почав нових воєн".

 

Ще одним своїм успіхом у кріслі глави Білого дому він назвав політику щодо Близького Сходу та підписання низки мирних угод.

 

"В результаті нашої сміливої дипломатії і принципового реалізму ми досягли ряду історичних мирних угод на Близькому Сході. Це світанок нового Близького Сходу, і ми повертаємо наших солдатів додому", – зауважив Трамп.

 

Згадав у своєму зверненні Трамп і заворушення у Вашингтоні. За його словами, події, які забрали життя 5 людей, навели жах на всіх американців.

 

"Політичне насилля – це напад на все, чим ми, американці, дорожимо. Цього не можна терпіти", - зауважив політик.

 

Проте Трамп зазначив, що поки він готується до передачі влади 20 січня, усі мають знати, що рух, який стартував, лише починається. Він також переконаний, що взяв на себе найважчі битви та найважчі вибори. І при цьому його команда думала не про лівих чи правих, республіканців та демократів, а про благо нації.

 

"Ми молимось за успіх нової адміністрації у збереженні і процвітанні Америки. Ми підтвердили священну ідею про те, що в США уряд відповідає перед людьми", - сказав ще чинний президент США.

 

Не оминув він і головної теми 2020 року – COVID-19. Зокрема, наголосив на тих викликах, з якими зіткнулись США та світ через "вірус з Китаю".

 

Також Трамп подякував своїй дружині Меланії та дітям, віцепрезиденту Майку Пенсу та його сім'ї та членам своєї команди.

 

Нагадаємо, 20 січня 2021 року відбудеться інавгурація 46-го президента США Джозефа Байдена. Його попередник Дональд Трамп вирішив на церемонію не приходити. Трамп планує перебратись у свою резиденцію у Флориді.

 

Як повідомляла УМ, у Вашингтоні виставили понад 200 тисяч прапорів. Вони символізують американців, які через пандемію і безпрецедентні заходи безпеки не зможуть відвідати церемонію особисто