Байден не стримав сліз під час промови в рідному Делавері

14:04, 20.01.2021
Байден не стримав сліз під час промови в рідному Делавері

Інавгурація новобраного президента США Джо Байдена відбудеться у Вашингтоні 20 січня

Новообраний президент США Джо Байден перед від'їздом до Вашингтона на інавгурацію завітав до свого рідного штату Делавер. У центрі Нацгвардії, названому на честь його померлого сина Бо, він виголосив промову, під час якої кілька разів не зміг стримати сліз.

 

Вперше політик пустив сльозу, коли висловив слова подяки своїй родині, рідним та друзям. Відео виступу Байдена оприлюднили на ютуб-каналі новообраного глави США.

 

"Це трохи емоційно для мене. Ми пройшли всю мою кар'єру, пройшли через хороші й погані часи, і я хочу подякувати вам за все", - сказав президент.

 

Він зазначив, що коли помре, то Делавер буде вписаний не лише у його серце, а й у серця всіх Байденів. На цих словах політик знову заплакав.

 

Глава США також додав, що особливо пишається тим, що перебуває в місці, яке назвали на честь його сина і втретє за виступ не стримав сліз.

 

"Я шкодую тільки про одне: бо його немає тут, тому що ми повинні були представити його як президента", - підсумував Байден.


Нагадаємо, інавгурація новобраного президента США Джо Байдена відбудеться у Вашингтоні 20 січня 2021 року. Цьогорічна присяга обраних лідерів США буде скороченою та видозміненою через агресивних фанатів Трампа, які погрожують перешкоджати проведенню церемонії, та пандемію коронавірусу.

 

На церемонію очікується близько 1000 гостей, включаючи пресу, членів Конгресу та їхні родини.

 

Розважальна програма буде суттєво скорочена.

 

Інавгурація почнеться з національного гімну та звернення о 18:30 за київським часом (11:30 за східним часом США).

 

Першою присягу віцепрезидента складе Камала Гарріс під керівництвом судді Верховного Суду Соні Сотомайор.

 

Джо Байден складе присягу на Західному фронті Капітолію, а проводити церемонію буде голова Верховного Суду Джон Робертс. Далі буде інавгураційний виступ.

 

На інавгурації не буде 45-го президента США Дональда Трампа.

 

Як повідомляла УМ, колишній очільник Штатів Дональд Трамп відмовився відправляти за своїм наступником Джо Байденом урядовий літак у день інавгурації, попри те, що це є традицією.