Зеленський обіцяє першими вакцинувати від коронавірусу медпрацівників та військових

14:18, 18.01.2021
Зеленський обіцяє першими вакцинувати від коронавірусу медпрацівників та військових

За словами Зеленського, вакцинація – це виклик для всього світу

Першими в Україні отримати щеплення від коронавірусу повинні медпрацівники, військові та люди похилого віку.

 

Яу інформує УМ, про це заявив президент України Володимир Зеленський під час наради з питань запобігання поширенню COVID-19, передає пресслужба ОП.

 

"Першими мають бути вакциновані медпрацівники, військові, люди літнього віку, оскільки вони – в основній групі ризику. Знаю, що Міністерство охорони здоров’я активно готується до підписання перших контрактів. Люди повинні знати чітко, коли починається вакцинація, як вона відбуватиметься, і знати, що держава про них піклуватиметься", – зазначив глава держави.

 

За словами Зеленського, вакцинація – це виклик для всього світу, і в кожній країні уряду зустрічаються з новими викликами.

 

"Вакцинація – це виклик для всього світу, і скрізь, у кожній країні уряди зустрічаються з новими викликами", – підсумував Зеленський. Однак наголосив на тому, що насамперед потрібно думати про людей.

 

Кабінет Міністрів провів порівняння карантинних обмежень в Україні та 18 інших країн за індексом жорсткості, який враховує низку показників.
В Італії цей індекс становить 87,9, у Німеччині – 85,1, у Греції – 84, в Австрії – 78, у Польщі – 71. Україна серед 18 країн посідає 16 місце й має індекс жорсткості 61,5.

 

За словами Дениса Шмигаля, український карантин виявився найбільш м'яким.

 

За минулий тиждень провели 182 437 ПЛР-досліджень, за позаминулий – 160 тисяч тестів.

 

За останній тиждень коронавірус підтвердили у 44 402 людей, за попередній – 41 тисячі. Тобто почалося повільне зростання захворюваності.

 

Правоохоронці розповіли, що через порушення карантину вони закрили пів тисячі розважальних закладів і ресторанів, понад 60 торговельно-розважальних центрів та 40 клубів.

 

Зеленський наголосив, що уряд має бути готовий до початку вакцинації в усіх питаннях.

 

Як повідомляла «УМ», в Україні 8 січня, почали діяти посилені карантинні обмеження, запроваджені до 24 січня включно з метою запобігання поширенню хвороби COVID-19.

 

При цьому, українців обурили селфі президента Зеленського з відпочинку на гірськолижному курорті «Буковель», тоді як вони не можуть купити все необхідне в магазинах, а чимало підприємців змушені закритися на час локдауну і нести збитки. Глава держави попри початок січневого локдауну, не дотримується соціальної дистанції з іншими людьми: зокрема, робить селфі з усіма бажаючими прихильниками без маски.

 

Керівництво МОЗ відреагувало на обурення українців через заборону супермаркетам і магазинам  продавати частину товарів, включно з лампочками, батарейками, дитячими іграшками, презервативами та шкарпетками під час жорсткого карантину.