Прокуратура Криму викрила українців, які працювали на окупантів

17:03, 15.01.2021
Прокуратура Криму викрила українців, які працювали на окупантів

Прокуратура Криму повідомила про підозру 2 українцям

Прокуратура Криму повідомила про підозру 2 українцям, які належали до так званої "самооборони Севастополя". Їх оголосили у розшук.

 

Слідство встановило, що впродовж лютого – березня 2014 року вони "працювали" на незаконно створених блокпостах на в'їзді Севастополя та Ялти, повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

 

Зауважимо, що "службу" вони несли озброєними. Чоловікам повідомили про підозру у створенні не передбачених законом збройних формувань або участі у їхній діяльності.

 

За даними розслідування, українці перевіряли документи в інших громадян та здійснювали обшук їхніх авто. Крім цього, вони брали участь у затриманні проукраїнського населення Криму.

 

У 2019 році прокурор Криму та Севастополя Ігор Поночовний заявив, що вдалося ідентифікувати понад 1 000 учасників "самооборони Криму". Вони сприяли окупації півострова Росією.
Справа "Україна проти Росії"

 

Як повідомляла УМ, що Європейський суд з прав людини частково прийняв до розгляду позов України проти Росії щодо порушення прав людини на окупованому півострові.

 

В МЗС України це рішення назвали перемогою для нашої держави. А от у Росії звертають увагу на те, що позов прийнятий до розгляду частково.


Які злочини росіян у Криму розглянуть судді ЄСПЛ: переслідування етнічних меншин, зокрема українців і кримських татар; насильницькі викрадення людей; жорстоке поводження із затриманими; примусове відчуження майна у цивільних громадян і приватних підприємців; переслідування і залякування релігійних лідерів; витіснення української мови зі шкіл і переслідування україномовних дітей; обмеження свободи пересування між півостровом і материковою Україною

 

Європейський суд з прав людини визнав прийнятною скаргу офіційного Києва у рамках справи «Україна проти Російської Федерації» щодо порушень прав людини в анексованому Криму та перейшов до розгляду справи по суті у Страсбурзі в четвер, 14 січня.

 

Днями стало відомо, що колаборант, підозрюваний у державній зраді, а нині заступник Тихоокеанського флоту Росії Денис Березовський підозрюється українськими слідчими ще й у «підбурюванні до державної зради».