Колаборант Денис Березовський підозрюється у підбурюванні до державної зради

19:19, 13.01.2021
Колаборант Денис Березовський підозрюється у підбурюванні до державної зради

Колаборант Денис Березовський нині є заступником Тихоокеанського флоту Росії.

Колаборант, підозрюваний у державній зраді, а нині заступник Тихоокеанського флоту Росії Денис Березовський підозрюється українськими слідчими ще й у «підбурюванні до державної зради».

 

Принаймні Офіс генпрокурора відкрив чергове кримінальне провадження стосовно заступника командувача чорноморського флоту Росії "за фактом підбурювання до вчинення державної зради".

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Офіс генпрокурора у середу.

 

За даними слідства, високопосадовець у березні 2014 року "умисно, з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці України, а також зміни меж території нашої держави", схиляв військових ЗСУ до вчинення державної зради.

 

Зокрема, він погрожував їм "фізичним насильством та зброєю" з боку військових РФ, змушуючи декілька десятків українських військовослужбовців перейти на бік ворога в період збройного конфлікту.

 

В Офісі генпрокурора кажуть, що це - додаткові факти вчинення злочинів високопосадовцями збройних сил РФ, які, зокрема, призвели до окупації Криму "та інших тяжких наслідків".

 

На Різницькій також повідомили, що заступнику командувача ЧФ РФ загрожує до 15 років в'язниці.

 

Офіс не називає прізвище зрадника, але зауважимо, що на початку березня 2014 року призначений напередодні в.о. президента Олександром Турчиновим командувачем ВМС України Денис Березовський склав присягу на вірність окупантам.

 

Після цього Березовський увірвався у штаб Військово-морських сил України в Севастополі і вимагав від керівного складу перейти на сторону Росії.

 

Пізніше того ж місяця Березовського призначили заступником командувача Чорноморського флоту РФ, нині він є заступником командувача Тихоокеанського флоту.