Документи про розслідування зв'язків штабу Трампа і Росії розсекретять

12:06, 15.01.2021
Документи про розслідування зв'язків штабу Трампа і Росії розсекретять

Загалом планують оприлюднити сотні документів.

У Сполучених Штатах розсекретять сотні документів, пов'язаних із розслідуванням зв'язків штабу Дональда Трампа та Росії. Зокрема, оприлюднять свідчення, розшифрування стенограм та інтерв'ю.

 

Документи, пов'язані з ймовірною змовою між членами адміністрації Трампа і Росією, оприлюднять 15 січня.

 

Як інформує УМ, про це повідомив телеканал Fox News з посиланням на джерело в Сенаті.

 

Загалом планують оприлюднити сотні документів.

 

У жовтні 2020 року тоді ще генеральний прокурор Вільям Барр призначив прокурора США по округу Коннектикут Джона Дарема спеціальним радником. Той мав продовжити розслідувати походження розслідування щодо Росії.

 

Дарем приступив до роботи після того, як спеціальний радник Роберт Мюллер завершив своє розслідування того, чи вступав штаб Трампа в змову з Росією з метою вплинути на президентські вибори 2016 року.

 

Трамп та його прибічники називають розслідування щодо Росії "містифікацією", основним завданням якої було підірвати президентство Трампа.

 

Як повідомляла УМ, у 2020 році комітет Сенату з розвідки опублікував звіт з 5 частин, в якому детально описане втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

 

В останньому томі йшлося про контакти штабу Трампа з російськими агентами перед виборами, які були "серйозною загрозою контррозвідці". Однак тоді "не знайшли доказів" того, що Трамп або учасники його кампанії вступили в змову з Росією.

 

Комітет також з'ясував, що ФБР "невиправдано повірило" звинуваченням з неперевіреного звіту, складеного колишнім офіцером британської розвідки Крістофером Стілом.