В Івано-Франківську зареєстрували петицію проти церковних дзвонів

11:05, 15.01.2021
В Івано-Франківську зареєстрували петицію проти церковних дзвонів

Заява вже зібрала 15 підписів.

Мешканці Івано-Франківська подали петицію до влади з вимогою заборонити священникам місцевого собору співати та бити в дзвін після 12 ночі. Документ вже набрав 15 підписів з необхідних 250.

 

Люди скаржаться на те, що священнослужителі "Собору преображення Господнього" регулярно порушують тихі години, мовиться в тексті петиції.

 

Автор петиції зазначив, що священники Собору протягом року ігнорують закон про порушення санітарного та епідемічного благополуччя населення. Порушення щонеділі відбуваються до 8 години ранку, а інколи в інші дні – після 12 години вечора.

 

Згідно з цим законом, в цей період забороняється створювати шум, який перевищує норму.

 

"Агоністичні співи та биття в дзвін чути майже на весь мікрорайон, навіть в середині квартири з зачиненими вікнами. Міліція, як завжди, нічого не може зробити", -  йдеться в петиції.

 

На сайті електронних петицій до влади Івано-Франківська заява вже зібрала 15 підписів. Цікаво, що петицію підписав один з користувачів з нікнеймом "Ісус Х.".

 

електронні петиції івано-франківськ

 

Дотримання тиші регулює Закон України "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення".

 

Згідно з ним, з 22:00 до 8:00 заборонено гучно співати, кричати, надмірно голосно слухати вдома чи вмикати надворі музику. Крім цього, не дозволяється робити шумні ремонтні роботи чи в будь-який інший спосіб галасувати в будинках, у дворі чи десь на вулиці, в кафе та ресторанах, в готелях чи інших громадських місцях в межах міста, де це може заважати іншим людям.

 

Місця, де заборонено шуміти після 22 години: житлові будинки і прибудинкові території; лікувальні, санаторно-курортні заклади; будинки-інтернати, заклади освіти, культури;  готелі і гуртожитки; заклади громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу в межах міста; інші будівлі і споруди, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди; парки, сквери, зони відпочинку, розташовані на територіях мікрорайонів і груп житлових будинків.