«Полювання на відьом»: Трамп засуджує спробу оголосити йому імпічмент

22:16, 12.01.2021
«Полювання на відьом»: Трамп засуджує спробу оголосити йому імпічмент

В останні дні повноважень Дональд Трамп відвідує Техас.

Чинний президент США Дональд Трамп вважає спробу демократів вдруге оголосити йому імпічмент "найбільшим полюванням на відьом в історії". Мовляв, це лише посилить напругу у суспільстві.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Дональд Трамп заявив журналістам американських ЗМІ під час спілкуванні біля Білого дому у вівторок.

 

"Що стосується імпічменту, це продовження найбільшого полювання на відьом в історії політики. Це смішно, це просто смішно. Цей імпічмент провокує величезну злість, і це жахливо, що вони це роблять… Це створює величезну небезпеку для нашої країни і величезну злість. Я не хочу насильства", - сказав президент США за десять днів до інавгурації свого опонента Джо Байдена.

 

Трамп додав, що рішення соцмереж заблокувати його акаунти так само лише посилило обурення серед його прихильників. При цьому, він ніяк не згадав про власну роль у подіях, які призвели до штурму Капітолію. Лише сказав, що в його промові не було закликів до насильства.

 

Поспілкувавшись з пресою Трамп вирушив до штату Техас, де планує відвідати кордон із Мексикою і виступити на тлі прикордонної стіни, спорудження якої було однією з його обіцянок.

 

Нагадаємо, що у понеділок демократи офіційно представили свою резолюцію про імпічмент, звинувативши Трампа в "підбурюванні до повстання", і прагнуть зробити його першим президентом в історії, якому двічі був оголошений імпічмент.

 

Голосування за резолюцію має відбутись у середу, 13 січня. Очікується, що резолюція буде прийнята, тому що демократи мають більшість в Палаті представників.

 

Єдина стаття про імпічмент, яка була представлена, вказує на неодноразові неправдиві твердження Трампа про те, що він виграв вибори, і на його виступ перед натовпом 6 січня до того, як учасники акції протесту почали штурмувати Капітолій.

Зазначимо, спроба імпічменту Трампа є радше символічною, тому що для завершення процедури відсторонення президента недостатньо часу – вже 20 січня відбудеться інавгурація Джо Байдена.