Росія постачатиме свою вакцину в «ДНР» та «ЛНР» у січні 2021

11:59, 31.12.2020
Росія постачатиме свою вакцину в «ДНР» та «ЛНР» у січні 2021

Росія, починаючи з січня, буде постачати свою вакцину від коронавірусу в непідконтрольні Києву райони Донецької області.

 

Як інформує УМ, про це заявив глава так званої "ДНР" Денис Пушилін сепаратистським ЗМІ.

 

"Уже в січні 2021 року ми чекаємо початку поставок першої партії вакцини від коронавірусу. Перш за все, вакцинація проти COVID-19 передбачена для осіб, особливо схильних до ризику інфікування", - сказав Пушилін, додавши, що в їхній перелік входять медики, які працюють з хворими на коронавірус, і так звані "військові".

 

Пушилін зазначав про потребу вакцинувати якомога більшу кількість громадян і казав про «вироблення колективного імунітету — близько 50−60% громадян». За його словами, в першу чергу будуть вакцинувати медичних працівників, викладачів та працівників соціальної сфери.

 

«Протягом всього року з Росії регулярно велися постачання необхідного нам медичного обладнання та медикаментів, що дозволило забезпечити контроль епідеміологічної ситуації», — йдеться у заяві Пасічника. Там він також натякає, що нібито Україна не пропускала на територію «республіки» гуманітарні вантажі від міжнародних організацій.

 

Як повідомляла УМ, раніше глава МОЗ Максим Степанов заявив, що Україна не розглядає питання можливої ​​закупівлі російської вакцини від коронавірусу.

 

А глава МЗС Дмитро Кулеба назвав російську COVID-вакцину "гібридною зброєю проти України".