Дмитро Кулеба вважає російську вакцину гібридною зброєю проти України

17:10, 29.12.2020
Дмитро Кулеба вважає російську вакцину гібридною зброєю проти України

Міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба.

Міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба переконаний, що так звану "російську вакцину" проти коронавірусу можна розглядати як елемент гібридної зброї Росії проти України.

 

Як передає УМ, про це пан Кулеба заявив у інтерв’югазеті "День"

 

«Питання вакцини є класичним прикладом гібридних можливостей… Існує декілька вимірів цього питання. Є класичний шлях отримання вакцини чи доступу до неї через систему COVAX. Зокрема існують можливості домовитись напряму з окремими постачальниками-виробниками, а також є гібридна можливість звернутись до країн, які вже зарезервували для себе з великим запасом вакцину, попросити їх зараз дати невелику частку нам з розрахунком на те, що вони все одно свої запаси поповнять», - сказав міністр МЗС України.

 

Дмитро Кулеба додав: «І є ще один гібридний вимір у цій історії – це ситуація з російською вакциною. Ми ж зрозуміємо, що коли йдеться про російську вакцину, то вона є гібридною зброєю Росії проти України».

 

Як повідомляла «УМ», 17 грудня глобальна ініціатива COVAX щодо вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 затвердила заявку України на отримання 8 мільйонів доз вакцини, якою зможуть безкоштовно прищепити 4 мільйони українців із груп ризику.

 

Раніше в уряді неодноразово наголошували, що Україна закуповуватиме лише ті вакцини від коронавірусу, які пройдуть усі стадії випробувань, доведуть свою ефективність і будуть перекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

 

Щодо російської вакцини наразі таких даних немає.