Максим Микитась підозрюється у викраденні юриста

13:15, 29.12.2020
Максим Микитась підозрюється у викраденні юриста

Максим Микитась у суді.

Колишній власник компанії «Укрбуд», фігурант кримінального провадження про розкрадання майна Нацгвардії Максим Микитась підозрюється ще й в замовленні викрадення юриста в Києві.

 

Як повідомляє Україна молода, про нову підозру Микитасю вже офіційно повідомили слідчі, інформує "Інтерфакс Україна" з посиланням на інформованого співрозмовника в правоохоронних органах.

 

"Сьогодні у Микитася проводилися слідчі дії, йому повідомлено про підозру в замовленні викрадення юриста столичної компанії", - наголошують джерела.

 

При цьому, скандально відомого ексвласника "Укрбуду" не затримували.

 

Як повідомляла «УМ», на початку грудня підозрюваного у причетності до заволодіння майном Нацгвардії екснардепа та ексвласника будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася відпустили під цілодобовий домашній арешт, оскільки він пішов на співпрацю зі слідством.

 

Під час одного із засідань у 2019 році прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко заявив, що Микитась планував убити свідка і підозрюваного у справі проти нього.

 

Максим Микитась пішов на угоду зі слідством і повідомив про причетність заступника глави Офісу президента Олега Татарова до схем в «Укрбуді». 

 

Як вважають детективи НАБУ, Татаров причетний до фальсифікації експертизи у справі «Укрбуду». Він нібито передавав хабаря експерту, щоб той на папері зменшив суму збитків від афер із квартирами з 81,6 мільйона до 7 мільйонів гривень.

 

Також у НАБУ заявили, що вони вже підготували підозру Татарову, але генпрокурор Ірина Венедіктова відсторонила чотирьох прокурорів, які вели цю справу. В Офісі генпрокурора Венедіктової зміну прокурорів пояснили тим, що «справа набула резонансного статусу» і треба забезпечити «швидке, повне, неупереджене, всебічне та ефективне дослідження усіх обставин кримінального провадження».