Трамп вимагає призначити спецпрокурора для перевірки підсумків виборів

10:55, 24.12.2020
Трамп вимагає призначити спецпрокурора для перевірки підсумків виборів

Трамп наполягає на розслідуванні виборів

Президент США Дональд Трамп заявив, що для розслідування ймовірної фальсифікації виборів потрібно призначити спеціального прокурора.

 

Як інфломує УМ, про це Трамп написав в Twitter.

 

"Побачивши велику фальсифікацію голосів на президентських виборах 2020 року, я не погоджуся з кожним, хто вважає, що сильний, оперативний і справедливий спеціальний прокурор не потрібен негайно. Це були найбільш корумповані вибори в історії нашої країни, і їх необхідно ретельно розслідувати", - написав Трамп.

 

Адміністрація соцмережі поставила під публікацією Трампа позначку, що твердження про фальсифікації виборів заперечується.

 

Нагадаємо, що раніше колегія вибірників затвердила перемогу Байдена. Він отримав 302 голоси вибірників, тоді як чинний президент США, республіканець Дональд Трамп - 232 голоси.

 

При цьому Трамп продовжував заявляти про фальсифікації і помилки в підрахунку голосів. Він стверджував, що отримав "приголомшливу перемогу", яку штучно зробили поразкою.

 

14 грудня у США голосували виборники, аби остаточно визначити переможця президентських виборів 2020 року: вже відомо, що Джо Байден отримав голоси виборників у всіх спірних штатах. Однак і республіканці на чолі з Трампом не здаються: вони організували альтернативне голосування.