Російський слідком оголосив Марківа у міжнародний розшук

14:54, 23.12.2020
Російський слідком оголосив Марківа у міжнародний розшук

У Росії Марківу загрожує довічне позбавлення волі.

Слідчий комітет Російської Федерації пред'явив українському нацгвардійцю Віталію Марківу звинувачення в причетності до вбивства російського громадянина Андрія Миронова на Донбасі у травні 2014 року та оголосив його в міжнародний розшук

 

Як повідомляла УМ, про це йдеться на сайті Слідчого комітету Росії.

 

За версією російського слідства, Марків 25 травня 2014 року під Слов'янськом (Донецька область) нібито передав командуванню для нанесення артилерійського удару координати російського громадянина Андрія Миронова, італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та французького журналіста Вільяма Рогуелона.

 

Слідчий комітет стверджує, що вони прямували у напрямку залізничного переїзду селища Андріївка і Марків нібито відкрив вогонь з автомата Калашникова, щоб перешкодити їм покинути місцевість до артилерійського обстрілу.

 

«У результаті спровокованого Марківим артилерійського удару Миронов і Роккеллі загинули, а Рогуелон отримав поранення», ─ йдеться в повідомленні.

 

Також повідомляється, що обвинувачення у вбивстві пред'явлено з урахуванням «показань свідків та інших матеріалів кримінальної справи».

 

У Росії Марківу загрожує довічне позбавлення волі.

 

Як повідомляла УМ, виправданого італійським судом Марківа заочно заарештували в РФ.

 

У 2019 році суд в італійському Павія визнав Марківа винним і засудив до 24 років ув'язнення.

 

Українця визнали винним в загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова під Слов'янськом на Донбасі у 2014 році.

 

3 листопада Апеляційний суд Мілана провів заключне засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Його повністю виправдали та відпустили на волю.  Віталій Марків вийшов на волю з італійської в’язниці в ніч на середу.

 

4 листопада літак з нацгвардійцем приземлився в Україні. На аеродромі Нацгвардії на Марківа чекали родичі, дружина, друзі та багато журналістів. Також на місці події була поліція та Нацгвардія. На летовище прибув і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

 

Віталій Марків поновився на службі у Національній гвардії України.