Віталій Марків поновився на службі у батальйоні ім. Кульчицького

12:55, 20.11.2020
Віталій Марків поновився на службі у батальйоні ім. Кульчицького

Марків зазначив, що займатися політикою, на зразок Надії Савченко, не збирається.

Виправданий Апеляційним судом Мілана Віталій Марків після 3 років і 4 місяців ув’язнення в Італії повернувся до України, поновився на службі у Національній гвардії України.

 

Як інформує УМ, про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

 

"Службу я вже поновив. Офіційно перебуваю зараз у відпустці. Маю 26 днів, щоб пройти медичний огляд, реабілітацію. Потім плануємо з дружиною на кілька днів поїхати у відпустку десь на території України. Після буде служба в Національній гвардії України. Я повернуся до свого батальйону (ім. Кульчицького - ред.), - розповів Марків.

 

Він зазначив, що займатися політикою, на зразок Надії Савченко, не збирається.

 

"Я - особа аполітична. Військовослужбовці повинні бути поза політикою. Свої політичні погляди, на мою думку, військовослужбовець повинен висловлювати під час таємного голосування", - віздначив військовослужбовець. При цьомі він додав, що вже готовий їхати на передову, але зобов'язаний пройти медогляд та усі протокольні процедури. "Звик по життю закінчувати речі. Якщо вже присвятив себе військовій службі, тим паче що в мене підписаний контракт на 5 років, то бачу майбутнє поки що у військовій кар’єрі. Не просто служити для галочки, до якогось певного звання… Я цим живу. Пишаюся. Для мене військова форма має величезне значення. Для мене честь служити Україні", - резюмував Марків.

 

Як повідомляла УМ, у 2019 році суд в італійському Павія визнав Марківа винним і засудив до 24 років ув'язнення.

 

Українця визнали винним в загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова під Слов'янськом на Донбасі у 2014 році.

 

3 листопада Апеляційний суд Мілана провів заключне засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Його повністю виправдали та відпустили на волю.  Віталій Марків вийшов на волю з італійської в’язниці в ніч на середу.

 

4 листопада літак з нацгвардійцем приземлився в Україні. На аеродромі Нацгвардії на Марківа чекали родичі, дружина, друзі та багато журналістів. Також на місці події була поліція та Нацгвардія. На летовище прибув і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.