Головну ялинку країни на Софійській площі Києва засвітять у День Святого Миколая

13:06, 19.12.2020
Головну ялинку країни на Софійській площі Києва засвітять у День Святого Миколая

Святкова новорічна атмосфера на Софійській площі Києва.

Головну ялинку країни урочисто засвітять на Софійській площі у Києві 19 грудня о 19:00.

 

Святкове дійство транслюватимуть онлайн та на телебаченні.

 

Як повідомляє Україна молода, подію анонсували у КМДА.

 

«Ті, хто не матиме можливості потрапити на засвічення новорічної красуні, зможуть зробити це онлайн. Трансляцію дійства проведе ТРК «Київ», а також його можна буде побачити на Youtube каналі ТРК «Київ», Youtube-каналі КМДА та Офіційному порталі Києва», — зазначила директорка департаменту культури Діана Попова.

 

І додала: «Ми з нетерпінням чекаємо тієї миті, коли поринемо в новорічну казкову атмосферу. І зробили все можливе, аби вона була безпечною. Звісно, на всіх новорічних локаціях буде контроль за дотриманням карантинних правил. Проте просимо й відвідувачів відповідально поставитись до встановлених вимог — тримати соціальну дистанцію та носити засоби безпеки!».

 

До речі, для уникнення скупчення людей новорічний маршрут простягається на 8 км та має 7 локацій: Софійська площа, Арка дружби народів, пішохідно-велосипедний міст, парк «Володимирська гірка», Алея художників, Андріївський узвіз та Контрактова площа.

 

Цьогоріч через карантин святкування проходитиме без фестивалів, концертів, великих сцен, фуд-кортів, будуть лише сувеніри та гарячі напої. Натомість новорічний маршрут матиме безліч інших цікавинок: світлові арт-інсталяції, фотозони, атракціони, гірки, ковзанки тощо.

 

Головна ялинка країни височітиме на Софійській площі, головна ялинка Києва — біля Арки дружби народів, а центральна ялинка Подолу стоятиме на Контрактовій площі.

 

Як повідомляла "УМ", організатори новорічних свят з громадської організації Folk Ukraine  прибрали так званий чарівний капелюх (який християни вже охрестили «відьмацьким») з головної ялинки країни, яка встановлена на Софійській площі столиці.
 
 

Раніше, як повідомляла «УМ», представники Православної церкви України розкритикували рішення прикрасити ялинку на Софійській площі в Києві капелюхом. Мовляв, до якого свята йде підготовка: до Різдва чи Геловіну?

 

«Щонайменше здивування викликає те, чому в незалежній демократичній країні, всупереч традиційному розумінню, очікуванням, змістовному наповненню різдвяних свят, без обговорення з громадськістю та релігійною спільнотою визначається дивна концепція вигляду головної ялинки країни, витісняє християнську символіку і замінює її на "казково абстрактну". Ми не можемо не звернути на це увагу. Різдвяну зірку традиційно встановлювали на верхівках ялинок як символ Христа, який народжується, приходить в цей світ. Адже саме Різдвяна зірка осявала темне небо і повідомляла про народження Сина Божого. А який сенс Різдва повинен втілювати нинішній головний новорічний і різдвяний атрибут країни з капелюхом на верхівці», - заявили представники ПЦУ.

 

Церква також закликала українців до дискусії з цього питання: багатьох українців скандальний капелюх під стінами Святої Софії неабияк обурив.