Кернеса поховають на Почесній алеї у Харкові 23 грудня

16:49, 18.12.2020
Кернеса поховають на Почесній алеї у Харкові 23 грудня

На церемонії прощання вони очікують велику кількість людей.

Похорон мера Харкова Геннадія Кернеса відбудеться 23 грудня. Його поховають на Почесній алеї кладовища №2. До цього його відспівають у Благовіщенському соборі та проведуть церемонію прощання у Театрі опери і балету.

 

Як повідомив секретар харківської міськради Ігор Терехов, церемонія прощання з Геннадієм Кернесом відбудеться в Оперному театрі в Харкові. Про це він розповів під час наради, на якій обговорювали деталі організації похорону мера Харкова.

 

Терехов додав, що на церемонії прощання вони очікують велику кількість людей. Виданню Newsroom джерела у Харківській міськраді повідомили, що церемонія прощання, найімовірніше, триватиме до 13:00.

 

Тіло Кернеса у харківському аеропорті вранці 23 грудня помістять в катафалк, який разом з машинами супроводу і каретою швидкої допомоги попрямує в міську лікарню №17.

 

Далі, о 7 ранку запланована церемонія відспівування Геннадія Кернеса в Благовіщенському соборі. Вона триватиме 40 хвилин.
Потім труну доправлять в Харківський національний театр опери і балету. Заради цього будуть змінені маршрути руху громадського транспорту.

 

З 9:00 до 13:00 всі бажаючі зможуть попрощатися з мером, після чого відбудеться поховання.

 

Поховають Кернеса на Почесній алеї кладовища №2 на вулиці Пушкінській.

 

Поминальний обід відбудеться або в готелі "Національ" або в Kharkiv Palace.

 

"Його поховають на Почесній алеї, там, де у нас поховано видатних харків'ян. Так ми вирішили разом із сім'єю Геннадія Адольфовича. Все буде зроблено для того, щоб провести його в останню путь гідно", – підсумував Терехов.

Як повідомляла УМ, в ніч на 17 грудня Геннадій Кернес помер від коронавірусу в Берліні.