Хакери зламали сервери Національного управління з ядерної безпеки у США

10:04, 18.12.2020
Хакери зламали сервери Національного управління з ядерної безпеки у США

Щоб повністю зрозуміти масштаби завданих збитків експертам можуть знадобитися кілька тижнів.

Хакери, яких підтримує іноземна держава, атакували системи Міністерства енергетики та Національне управління ядерної безпеки США. Американські експерти розслідують ці інциденти, намагаючись встановити, яким способом хакерам вдалося потрапити у внутрішні мережі організацій.

 

Зловмисники також зацікавилися мережами Федеральної комісії з регулювання енергетики, національними лабораторіями Сандії та Лос-Аламоса в Нью-Мексико і Вашингтоні, управлінням безпечного транспорту та відділенням міністерства енергетики США в Ричленді, з посиланням на власні джерела інформує Polititico.

 

Наразі слідчі з'ясовують, яку інформацію вдалося викрасти хакерам.

 

"Шкідливе програмне забезпечення ізолювали для ділових мереж, і воно не вплинуло на важливі функції національної безпеки, в тому числі – на Національне управління США з ядерної безпеки", - мовиться у заяві представника Міненерго Шейлін Хайнс.

 

Щоб повністю зрозуміти масштаби завданих збитків експертам можуть знадобитися кілька тижнів.

 

Раніше ЗМІ повідомляли, що хакерам вдалося викрасти інформацію з Мінфіну США, а також з Національного управління з телекомунікацій і інформації Міністерства торгівлі країни.

 

Припускали, що атаку здійснили російські хакери Масштабна кібератака на Мінфін США: підозрюють російських хакерів – ЗМІ . Однак в Кремлі це заперечували.

 

Як повідомляла УМ, Велика Британія і США звинувачують Росію у хакерських атаках на сайти кількох Олімпіад, а також на передвиборчий штаб президента Франції. Серед цілей хакерів був і уряд України.