Верховна Рада відправила у відставку міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба

14:50, 16.12.2020
Верховна Рада відправила у відставку міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба

У березні 2020 року Бессараб став міністром у справах ветеранів в уряді Дениса Шмигаля.

Верховна Рада на засіданні у середу, 16 грудня, відправила у відставку міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба. Напередодні стало відомо, що він написав заяву про звільнення за власним бажанням.

 

За відставку Бесараба проголосував 251 народний депутат. За словами голови парламентського комітету з питань соціальної політики Галини Третьякової, міністр подав у відставку за станом здоров'я. Сам він на засіданні присутній не був.

 

Водночас міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, який також написав заяву про звільнення, Рада поки не звільнила: профільний комітет попросив дати додатковий час для вивчення цього питання.

 

15 грудня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков на засіданні парламенту заявив, що Сергій Бессараб і Роман Абрамовський подали заяви на звільнення. Їхні відставки профільні комітети мали розглянути вранці сьогодні, 16 грудня.

 

Бессараб — військовий, генерал-лейтенант, був командувачем військ Територіального управління «Північ» (2005–2007). Перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України (2012–2015). З 2015 року був заступником начальника Генерального штабу.

 

Сергія Бессараба критикували за те, що він забороняв військовим відповідати на артилерійський вогонь із боку бойовиків, тобто вимагав дотримуватися угод у Мінську. Сам Бессараб критикував армію, яка була в Україні у 2014 році, і зазначав, що через погане укомплектування й недостатнє забезпечення не вдалося відстояти Крим та Донбас.

 

У березні 2020 року Бессараб став міністром у справах ветеранів в уряді Дениса Шмигаля.