У Києві облаштують Алею праведників і меморіал Голокосту

11:29, 16.12.2020
У Києві облаштують Алею праведників і меморіал Голокосту

Створено оргкомітет зі створення меморіалу "Бабин Яр"

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про заходи до 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру. Згідно з документом, у заповіднику "Бабин Яр" з'явиться Алея праведників і меморіал Голокосту

 

Як інформує УМ, про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

 

Згідно з документом, прем’єр-міністра України й керівника Офісу президента України визначено співголовами Організаційного комітету з питань перспективного розвитку Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», а також затверджено новий склад Організаційного комітету.

 

Крім того, підтримано ініціативу громадськості, благодійників щодо створення в м. Києві Меморіалу Голокосту «Бабин Яр».

 

Кабінет міністрів має затвердити план заходів у зв’язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру, передбачивши розв’язання нагальних питань розвитку Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», зокрема встановлення композиційних елементів Алеї Праведників, розширення зон охорони заповідника та завершення облаштування меморіального музею пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру у будівлі по вул. Іллєнка, 44 у м. Києві тощо.

 

Крім того, уряд має передбачити проведення жалобних заходів та організацію міжнародної наукової конференції (вебконференції), присвяченої роковинам трагедії Бабиного Яру, здійснення пошукової роботи стосовно загиблих у Бабиному Яру, увічнення пам’яті про них.

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський підтримав будівництво Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" у Києві. Він наголосив на важливості збереження пам'яті про жертви геноциду.

 

Зараз відомі науковці зі світовими іменами відмовляються співпрацювати із проєктом "Бабин Яр" у подальшому через моральні і етичні причини.