Чорнобильський заповідник додали до переліку територій, що охороняються

10:02, 14.12.2020
Чорнобильський заповідник додали до переліку територій, що охороняються

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник додали до бази природоохоронних територій світу

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник додали до Світової бази територій, що охороняються (WDPA).

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті заповідника.


Український біосферний заповідник додали до переліку природоохоронних територій в грудні.
 

"Внесення Чорнобильського заповідника в цю базу - дуже важлива подія не тільки для заповідника, а й всієї України. Адже воно наближає нашу державу до виконання міжнародних зобов'язань, взятих нею в сфері охорони навколишнього середовища", - йдеться в заяві.
 

Також в заповіднику зазначили, що багато платформ включають WDPA для надання інтегрованої інформації різноманітним користувачам. Наприклад, підприємствам і урядам в різних секторах, зокрема в гірничодобувній, нафтогазовій та фінансовій галузях. Відтепер WDPA надаватиме інформацію також й про Чорнобильський заповідник.
 

Світова база даних про заповідні / природоохоронні території - повна глобальна база даних про наземні і морські заповідні території. Це спільний проект Програми ООН з охорони навколишнього середовища і Міжнародного союзу охорони природи (МСОП), яким керує Світовий центр моніторингу заповідників природоохоронної програми ООН у співпраці з урядами, неурядовими організаціями та науковими установами.
 

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні відчуження біля атомної електростанції вперше помітили рідкісну для України червонозобу гагару.