Шмигаль відкидає вплив ОП на його рішення

12:53, 10.12.2020
Шмигаль відкидає вплив ОП на його рішення

Шмигаль також прокоментував перебування Буславець на посаді.

Прем’єр Денис Шмигаль відкидає тезу про те, що зараз центром ухвалення рішень є Офіс Президента. За словами прем’єра, він тісно контактує з ОП, але "кінцеві рішення по багатьох питаннях – за мною".

 

За даними журналістів, коли звільняли міністра енергетики Ольгу Буславець, то Шмигаля поставили просто перед фактом і він про це звільнення не знав. На це прем’єр відповів в інтерв'ю "Українській правді": "У вас якісь неправильні джерела".

 

На запитання, чи саме Шмигаль звільняв Буславець, він відповів: "Ну, звичайно, рішення я виносив". Глава уряду також сказав, що це рішення не приймали в ОП.

 

"Воно приймалось мною, і всі рішення, які виносяться в Кабмін, приймаються мною, у кінцевому випадку", - запевнив прем’єр.

 

Він також прокоментував перебування Буславець на посаді.

 

"Були дуже ефективні досягнення, були якісь незадоволення, відповідно, було прийняте рішення подивитись, як буде працювати міністерство при в.о. міністра Бойку", – сказав Шмигаль.

 

"Ініціація рішень буває різною, я тут не буду приховувати – ми тут у тісному контакті з Офісом Президента, ми працюємо, у нас конструктивна співпраця. Ми з президентом практично кожного дня контактуємо, працюємо над тими стратегіями і рішеннями, які відбуваються в країні. Але кінцеві рішення по багатьох питаннях – за мною", – розповів Шмигаль.

 

Денис Шмигаль також заявив, що кожен прем'єр-міністр має бути готовим піти в той день, коли цей день прийде. Не обов'язково, щоб про це сказали в Офісі Президента, причини можуть бути різними.

 

"Найгірша причина – це коли прем'єра викидає з крісла суспільство. Тоді це найбільша катастрофа та біда, адже на цю посаду приходять, щоб зробити певну роботу для суспільства", - сказав він.


Шмигаль наразі не знає, коли захоче піти з посади.

 

"Не знаю. Це як у фільмах кажуть: "Ти зрозумієш". Я думаю, що я теж зрозумію, коли цей час прийде", -  наголосив Шмигаль.

 

Очільник уряду водночас переконаний, що є низка міністерств, які потребують оновлення керівництва.

 

Уряд наразі працює у складних умовах. 

 

"Є міністри, які також будуть звільнені. Я поважаю ту команду і людей, з якими я працюю. І навіть люди, з якими з тих чи інших причин приходиться прощатись, вони також викликають повагу", - додав Шмигаль.

 

За словами прем'єра, під час кризи некоректно "підставляти комусь підніжку" і говорити про звільнення. Проте є низка міністерств, які очевидно потребують оновлення керівників, щоб підвищити ефективність.


Крім того, прем'єр наголосив, що наразі ніхто не погоджував ніяких рішень про відставку міністрів, однак є варіанти.

 

"Або подавати це на наступному пленарному тижні, або вже в наступному році, бо зараз ми фактично маємо один пленарний тиждень до кінця року. Тобто або зараз, або вже в у будь-якому випадку в наступному році", – підсумував Шмигаль.

 

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що деяких міністрів можуть звільнити.


Зокрема, зауважували про ймовірну відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, очільника Міноборони Андрія Тарана, глави Мінінфраструктури Владислава Криклія та міністра фінансів Сергія Марченка


Нагадаємо, Денису Шмигалю – 44 роки.


У 2014 році балотувався до Ради як самовисуванець у 121-му виборчому окрузі (Львівська область).

 

У 2015 році також балотувався до Львівської облради від партії "Народний контроль".

 

Посаду прем'єра він обійняв 4 березня 2020 року.