Кернеса визнали мером Харкова без присяги

13:25, 09.12.2020
Кернеса визнали мером Харкова без присяги

У ТВК заявили, що це не проблема, оскільки Кернес вже складав присягу.

Харківська міськрада нового скликання розпочала свою діяльність за відсутності мера. У ТВК заявили, що це не проблема, оскільки Кернес вже складав присягу.

 

У Харкові в середу, 9 грудня, триває перша сесія міськради нового скликання, на якій мером міста визнали Геннадія Кернеса, незважаючи на його тривалу відсутність.

 

"Відповідно до зазначених вище законів, Кернес з цього часу набуває повноважень Харківського міського голови", - сказала голова Харківської територіальної виборчої комісії Ольга Мозгова.

 

Вона зазначила, що присягу складає особа, яку вперше було обрано мером, а Кернес "обраний Харківським міським головою не вперше, і він складав присягу 24 листопада 2010 року, що підтверджується записом в трудовій книжці".

 

Як повідомляла УМ, 2 грудня міськрада попереднього скликання змінила регламент, згідно з яким сесія може відбутися без мера, якщо той буде відсутній з поважних причин.

 

Як відомо, Кернес з 17 вересня перебуває на лікуванні в Німеччині. Його рідні заявляють, що він повернеться до 20 грудня.