План Б по Донбасу залежить від Байдена і коронавірусу

10:38, 09.12.2020
План Б по Донбасу залежить від Байдена і коронавірусу

Мінський процес, питання врегулювання конфлікту на Донбасі - це питання українсько-російської війни.

Основні фактори, які можуть вплинути на реалізацію плану Б щодо Донбасу, це перші рішення новообраного президента США Джозефа Байдена і пандемія коронавірусу.

 

Як інформує УМ, про це  заявив представник української делегації в ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі Сергій Гармаш в ефірі телеканалу Україна 24.


За його словами, згадані зміни у світі важливі, оскільки будуть впливати, зокрема, на економічну ситуацію в Росії.
 

"Мінський процес, питання врегулювання конфлікту на Донбасі - це питання українсько-російської війни, воно лежить у контексті великої геополітики. План Б, напевно, буде залежати від перших кроків адміністрації Байдена, буде залежати від того, які будуть зміни в Європі, зокрема з коронавірусом, тому що це буде впливати на економічну ситуацію у світі і в Росії", - зазначив Гармаш.
 

При цьому політик додав, що миротворці і міжнародна тимчасова адміністрація були б найбільш компромісним варіантом врегулювання цього конфлікту, особливо для населення непідконтрольної Києву частини Донбасу.
 

Однак поки що підстав для реалізації подібного сценарію немає, підкреслив він.
 

Нагадаємо, раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Київ, якщо вважатиме, що на засіданні ТКГ 16 грудня "усе стоїть на місці", запропонує конкретні дії щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

 

Як повідомляла "УМ", командування ООС готує повне відведення військ, а міністр оборони Андрвй Загороднюк зауважив, що військові, з якими це питання обговорювали, сприймають його частиною стратегії.

 
Нагадаємо, 20 вересня Верховна Рада ухвалила закон Зеленського про план оборони України.