ФСБ Росії не надала Україні жодних доказів стрілянини на кордоні

18:34, 04.12.2020
ФСБ Росії не надала Україні жодних доказів стрілянини на кордоні

Фактів порушення українського кордону на Сумщині не зафіксовано.

Державна прикордонна служба Україна спростовує заяву ФСБ Росії про те, що на спільному кордоні в межах української Сумщини і російської Бєлгородщини дійсно сталася стрілянина в ніч на п’ятницю.

 

Адже представники Федеральної служби безпеки Росії не надали жодних доказів інциденту зі стріляниною, який нібито стався на україно-російському кордоні.

 

Як повідомляє Україна молода, на цьому наголошують у Держприкордонслужбі.

 

«На даний момент фактів порушення українського кордону на ділянці місцевості, яку вказувала суміжна сторона, а це в межах Сумської області, не зафіксовано. Також немає інформації, яка би підтверджувала достовірність повідомлення російських прикордонників», — пояснили в ДПСУ.

 

Українські прикордонники повідомили, що під час зустрічі на лінії кордону російські прикордонники наполягали на своїй інформації про стрілянину, проте не змогли надати жодних підтверджень.

 

«Російська сторона також не надала будь-якої інформації про особу, яка, за їх повідомленням, загинула, та зброю, яку порушник міг використовувати», — підкреслили в ДПСУ.

 

Як повідомляла «УМ», ФСБ Росії заявила, що на українсько-російському кордоні сталася стрілянина, в результаті якої загинула щонайменше одна особа. Інцидент начебто трапився на ділянці прикордонного управління ФСБ у Бєлгородській та Воронезькій областях Росії.

 

За словами працівників ФСБ, під час спроби затримання порушники вчинили збройний опір, під час перестрілки один із них отримав поранення, несумісні з життям.