На російсько-українському кордоні бійці ФСБ застрелили порушника

13:19, 04.12.2020
На російсько-українському кордоні бійці ФСБ застрелили порушника

На ділянці прикордонного управління ФСБ Росії по Бєлгородській та Воронезькій областях посилили контроль після нічної перестрілки.

Перестрілка сталася між порушниками і російськими прикордонниками ФСБ на кордоні Росії з Україною на ділянці Бєлгородської та Воронезької областей у ніч на п’ятницю, 4 грудня.

 

Одного з порушників застрелили, ще двоє втекли назад до України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє російське ФСБ у п’ятницю.

 

За даними ФСБ Росії, відбулася незаконна спроба перетину кордону трьома озброєними порушниками з боку України.

 

«На ділянці прикордонного управління ФСБ Росії по Бєлгородській та Воронезькій областях 4 грудня прикордонним нарядом попереджено спробу порушення кордону з України в Російську Федерацію трьома озброєними невідомими. При спробі затримання порушники вчинили збройний опір», - повідомили в ФСБ.

 

Стверджується, що в результаті вогню один з них був застрелений, а двоє зникли на території України. Інших подробиць у ФСБ не привели.

 

Водночас, Державна прикордонна служба України перевіряє інформацію, поширену ФСБ Росії щодо стрілянини на кордоні, та місцевість, де начебто стався інцидент.

 

Як повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, за інформацією, що надійшла від російських прикордонників до Держприкордонслужби близько 11.00, подія, начебто, відбулася опівночі за московським часом.

 

«Зазначу, що прикордонні наряди Державної прикордонної служби України не фіксували жодних пострілів поряд кордону з Росією. Крім того, російська сторона, до цього негайно не інформувала українських прикордонників про жодні нестандартні ситуації на спільній ділянці кордону. На даний час додатково перевіряється ділянка місцевості, яку вказує суміжна сторона, де могло відбутися порушення кордону», - зауважив пан Демченко.

 

За вищевказаним фактом співробітники ДПСУ поінформували взаємодіючі органи. Також відбудеться прикордонно-представницька зустріч для з’ясування всіх обставин, про які зазначає російська сторона.