Корнієнко прогнозує схвалення рішення про повний локдаун до 4 грудня

14:58, 30.11.2020
Корнієнко прогнозує схвалення рішення про повний локдаун до 4 грудня

Лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів про імовірність запровадження повного локдауна в Україні. За його словами, остаточне рішення, найімовірніше, схвалять до п'ятниці, 4 грудня.

 

Як інформує УМ, про імовірність відновлення жорсткого карантину в Україні Олександр Корнієнко розповів під час погоджувальної ради Верховної Ради України у понеділок.

 

"Моя особиста думка, що який би не був локдаун – "інтелектуальний", адаптивний карантин чи ще якийсь – він передовсім має бути спрямований на зниження темпів поширення епідемії та збереження здоров'я кожного українця", - наголосив лідер "Слуги народу".

 

Він підкреслив, що багато парламентарів вже на собі дізналися, що таке коронавірус, тож нікому цього не бажають. Натомість бажають усім здоров'я та як представники влади повинні все для цього робити.

 

"Тому запрошуємо пана Степанова (очільника МОЗ – Ред.) та весь Кабінет Міністрів для відповіді на питання боротьби з епідемією та можливих варіантів карантину. Думаю, що до п'ятниці це вже все буде вирішено", – повідомив Олександр Корнієнко.

 

Додамо, представники Кабінету Міністрів 30 листопада на нараді обговорять, чи потрібно впроваджувати в Україні повний локдаун і коли.

 

Влада країни повідомить людей про рішення завчасно, щоб вони могли підготуватися, повідомив  президент Володимир Зеленський під час селекторної наради, інформує пресслужба Офісу Президента.

 

"Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров'я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути", - заявив Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд готується до всіх можливих сценаріїв, зокрема і до можливого введення карантину на зимові свята.

 

Радник голови Офісу Президента Тимофій Милованов зізнався, що не вірить в ефективність карантину вихідного дня. Відтак він висловив переконання, що кращим варіантом було б запровадити жорсткий карантин під час різдвяних свят на 3 – 4 тижні.

 

Нагадаємо, члени Кабміну 19 листопада зустрічалися з мерами великих міст. Після наради мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, що урядовці на зустрічі пояснювали: карантин вихідного дня є певною підготовкою до повного локдауну, який можуть ввести 10 – 15 або 20 – 25 грудня. Триватиме він кілька тижнів.