Кондитерська фабрика з Черкащини відправляє свої карамельки у двадцять країн світу

25.11.2020
Кондитерська фабрика з Черкащини відправляє свої карамельки у двадцять країн світу

Продукція черкащан до смаку в 20 країнах світу. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

Три роки тому в селі Балаклея Смілянського району Черкаської області було побудовано новий сучасний корпус кондитерської фабрики «Меркурій», яка працює на вітчизняному ринку три десятки років і є лідером серед країн колишнього СРСР із виробництва карамелі на паличці та єдиним таким виробником в Україні.

 

Тут також було успішно проведено процедуру сертифікації виробництва фірмою Quality Austria відповідно до вимог міжнародних стандартів IFS Food 6 та BRC Global standard. Про це повідомляють у Черкаській ОДА, голова якої Сергій Сергійчук днями відвідав це підприємство, де нині створено 226 робочих місць.
    

За словами директора кондитерської фабрики Євгена Тарана, нині солодке підприємство виготовляє, окрім фігурної карамелі, ще й асорті, карамель без цукру, класичні кульки на паличці, ментолові льодяники.

 

А два роки тому було освоєно й налагоджено виробництво інноваційних видів продукції на основі екстрактів лікарських рослин для фармацевтичних компаній. При виготовленні цих смаколиків використовують тільки натуральні барвники та ароматизатори. Загалом за добу тут виробляють 5 тонн апетитної льодяникової карамелі.
    

«Отримання міжнародних сертифікатів дозволило «Меркурію» розширити зовнішні ринки збуту продукції. На сьогодні частина експорту в загальній реалізації становить 58%, налагоджено співпрацю з 20 країнами-експортерами, зокрема з країнами Європи, Азії, Африки й Америки, люблять продукцію в Білорусі, Казахстані, Литві, Молдові, Польщі та Ізраїлі», — розповідають у Черкаській облдержадміністрації.
    

Підприємство постійно бере участь у провідних міжнародних виставках, таких як ISM, Aniga у німецькому Кельні та в Дубаї, ОАЕ, і вже має за це 40 відзнак, дипломів та подяк.
    

 

«Аби роботу із залучення інвестицій в економіку області зробити системною, при нашій облдержадміністрації незабаром створять Інвестиційний офіс. Після цього почнеться системна робота і чітка взаємодія з чинними і потенційними інвесторами», — наголошує голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук.