На Черкащині створять ботанічну пам’ятку природи «Ковила волосиста»

03.04.2024
На Черкащині створять ботанічну пам’ятку природи «Ковила волосиста»

На Черкащині для охорони залишків українського степу буде створено тепер ботанічну пам’ятку природи «Ковила волосиста». (Фото Київського еколого-культурного центру.)

На Черкащині Кам’янська міська рада погодила створення пам’ятки природи «Ковила волосиста» на березі тамтешньої річки Тясмин.
 
Про це повідомляють у Київському еколого-культурному центрі, який виступив ініціатором створення цієї ботанічної пам’ятки. Все задля охорони червонокнижної рослини, котра там росте. 
 
«Ми дуже вдячні за це депутатам та керівництву Кам’янської міської ради, а особливо заступнику міського голови Василю Максименку, і сподіваємося, що вже в цьому році це місце стане заповідним», — наголошують у Київському еколого-культурному центрі.
 
Крім того, тут, на берегах Тясмина, планується зробити екскурсійні маршрути для «зелених туристів», які переймаються красою черкаського краю та фотографуванням рідкісних рослин. 
 
Нагадаємо, що ковила волосиста занесена до Червоної книги України, оскільки через розорювання степових ділянок, забудову, терасування та заліснення степових схилів є доволі рідкісною рослиною.