У Чехії пом’якшили карантин: учні і студенти відновлять навчання

13:34, 21.11.2020
У Чехії пом’якшили карантин: учні і студенти відновлять навчання

Нижня палата парламенту Чехії погодила продовження надзвичайного стану до 12 грудня.

Уряд Чехії вирішив скасувати окремі карантинні обмеження через поступове зниження кількості нових інфікувань в державі.

 

Як передає УМ, рішення уряду Чехії вступить в силу з понеділка, 23 листопада.

 

За словами міністра охорони здоров'я Яна Блатни, ступінь епідемічного ризику буде знижено з п'ятого, найважчого, до четвертого.

 

За парти повернуться учні початкової школи (першо- та другокласники почали навчання вже 18 листопада) і середніх шкіл, також буде дозволено навчання у групах до 20 студентів в університетах.

 

Збиратися можна буде шести людям замість двох, як це вимагається зараз. Церковні служби або весілля зможуть відвідувати до 20 людей. Комендантська година залишиться, але починатиметься о 23:00 замість 21:00.

 

У разі переходу до третього рівня ризику будуть подальші послаблення обмежень, включаючи відкриття непродуктових магазинів і ресторанів (з обмеженнями), але це може статися за нинішньої динаміки не раніше ніж за тиждень.

 

Днями нижня палата парламенту погодила продовження надзвичайного стану до 12 грудня. Осінній надзвичайний стан триватиме таким чином щонайменше 68 днів, на 2 дні більше, ніж навесні.

 

За даними міністерства охорони здоров'я Чехії, у четвер зафіксовано 6 471 новий випадок інфікування, найбільше за останні 6 днів, але на 1402 менше у тижневому порівнянні. З початку пандемії в республіці захворіло 484 729 людей. Померли 6996 людей.

 

Нагадаємо, уряд Австрії планує за прикладом Словаччини провести масове тестування на коронавірус усіх громадян.