Врятувати Різдво: Австрія протестує на коронавірус усіх громадян

20:18, 15.11.2020
Врятувати Різдво: Австрія протестує на коронавірус усіх громадян

Приклад із масовим тестуванням на коронавірус у Словаччині надихнув уряд Австрії.

Уряд Австрії планує за прикладом Словаччини провести масове тестування на коронавірус усіх громадян.

 

Влада ще не визначилася з конкретними датами масового тестування австрійців, але планує здійснити це до Різдва 25 грудня, щоб «врятувати» святкування та зробити його максимально безпечним.

 

Як передає Україна молода, про це заявив канцлер Австрії Себастьян Курц в ефірі ORF  у неділю.

 

За його словами, тестування планують провести ближче до кінця локдауну, який триватиме щонайменше до 6 грудня, та початку різдвяних святкувань.

 

Наразі пан Курц не називає деталей, але обіцяє їх оголосити вже ближче до кінця наступного тижня.

 

Першою цільовою групою тестування стануть вчителі — у планах уряду повернути навчальні заклади до повноцінної роботи вже з 7 грудня. Також розглядають можливість відновити від 7 грудня і роздрібну торгівлю.

 

Зауважимо, що у Австрії з 17 листопада через зростання кількості хворих на коронавірус повертають суворий локдаун. На додачу до діючої комендантської години з 20:00 до 6:00 австрійців тепер зобов’язали залишатися вдома — крім виходу на роботу, за покупками, візиту до лікаря або для заняття фізичними вправами на свіжому повітрі і вигулу собак.

 

Як повідомляла «УМ», у Словаччині, де проживають майже 5,5 мільйона людей, провели загальнонаціональне тестування на коронавірус. Загалом протестували майже 4 млн громадян, і з них лише 1% громадян отримали позитивні тести і були змушені самоізолюватися на 10 днів.

 

Словаччина також вирішила запустити пілотний проєкт тестування на антиген COVID-19 на кордоні з Україною.