Війська Азербайджану увійшли до Агдаму: вірмени залишають домівки

11:22, 20.11.2020
Війська Азербайджану увійшли до Агдаму: вірмени залишають домівки

Азербайджанські війська увійшли до регіону, який межує з Нагорним Карабахом, після мирної угоди з Вірменією

Підрозділи Азербайджану увійшли до Агдамського району 20 листопада. Місцеві вірмени мають кілька днів, аби залишити свої помешкання.

 

Азербайджанські війська увійшли до регіону, який межує з Нагорним Карабахом, після мирної угоди з Вірменією, повідомляє міністерство оборони Азербайджанської Республіки.

 

"Згідно з тристоронньою угодою, підписаною президентою республіки Азербайджан, прем’єр-міністром республіки Вірменія та президентом Російської Федерації, підрозділи азербайджанської армії увійшли до регіону Агдам 20 листопада", – мовиться у повідомленні.


Місцеві вірмени в селах Агдаму мають лише кілька днів на те, аби залишити свої оселі. Ймовірно, будівлі після себе вони спалять, коли заберуть усі свої речі.

 

Агдам – один із трьох регіонів, які оточують Нагорний Карабах. Цей регіон має відійти під контроль Баку після близько 30 років перебування під фактичним управлінням Вірменії.

 

Окрім того, вірмени мають залишити західні райони Кельбаджару до 25 листопада, а Лачина – до 1 грудня.


Як повідомляла УМ, через півтора місяця після початку нового загострення в регіоні Нагірного Карабаху Азербайджан і Вірменія підписали підписали мирну угоду. за посередництва Росії.

 

Вона передбачає, що в самому Карабаху сторони залишаються на тих позиціях, де були на момент підписання угоди. Тобто в місті Шуші залишається Азербайджан, а всього за 11 кілометрів Вірменія залишиться в Степанакерті.

 

10 листопада 9 літаків з російськими миротворцями вирушили у Нагірний Карабах.Згідно з договором, впродовж 5 років на території Нагірного Карабаху мають перебувати російські миротворці.