Сербський патріарх Іриней помер через коронавірус

10:15, 20.11.2020
Сербський патріарх Іриней помер через коронавірус

Сербська православна церква (СПЦ) не визнає Православну церкву України.

У лікарні помер 90-річний очільник Сербської православної церкви патріарх Іриней. Він хворів коронавірусом й останнім часом перебував у вкрай важкому стані.

 

Про смерть патріарха Іринея у своєму інстаграмі розповів президент Сербії Александар Вучич.

 

"Для мене було честю знати вас. Такі як ви ніколи не йдуть", - написав Вучич.

 

Медики ще раніше підтвердили, що у священнослужителя підвищується серцева недостатність. Втім, тоді стан патріарха вдалося стабілізувати.

 

Що цікаво, деякі сербські ЗМІ ще 19 листопада оголосили про смерть Іринея. Та тоді в Сербській православній церкві запевнили, що патріарх живий, хоча й у важкому стані.

 

На початку листопада Іринея помітили на похороні сербського митрополита Амфілохія. Попри пандемію, величезна кількість людей, що там зібралися, були без масок. Очевидці розповідали, що Іриней постійно й дуже сильно кашляв.



Це 90-річний сербський священнослужитель. При народженні отримав ім'я Мирослава Гавриловича. Сербську православну церкву очолював з 2010 року.

 

Як повідомляла УМ, сербська православна церква є ключовою союзницею Російської православної церкви, яка здійснює релігійну експансію в України.

 

Сербська православна церква (СПЦ) не визнає Православну церкву України.

 

При цьому Іриней за своє життя удостоївся двох державних нагород – сербської та української. Орден князя Ярослава Мудрого він отримав у 2013 році з нагоди 1025-ої річниці хрещення Русі від Віктора Януковича.