Байдена підтримала рекордна кількість виборців в історії США: майже 70 млн

22:22, 04.11.2020
Байдена підтримала рекордна кількість виборців в історії США: майже 70 млн

Джо Байден заручився підтримкою 69 759 833 виборців і побив рекорд Барака Обами.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден встановив виборчий рекорд: він отримав найбільшу кількість голосів на виборах в США за всю історію країни.

 

Як передає Україна молода, про це пише The Guardian у середу ввечері.

 

При цьому, підкреслює видання, багато бюлетенів ще не підраховані.

 

Зокрема, Байдена підтримали 69 759 833 громадянина. Це число перевершує попередній рекорд Барака Обами в 2008 році, коли він отримав підтримку 69 498 516 виборців.

 

Загальна сума голосів, відданих за Байдена,вже більш ніж на 3,9 млн перевищує кількість голосів, які отримала Гілларі Клінтон в 2016 році, коли вона виграла всенародне голосування, але програла президентство Дональду Трампу.

 

У Трампа станом на вечір середи - 67 160 663 голоси, також більше, ніж він отримав в 2016 році, і більше, ніж Обама в 2012 році. З цими голосами Трамп на третьому місці у списку кандидатів-рекордсменів за всю історію США.

 

Такі показники є результатом рекордної явки. Нагадаємо, понад 100 мільйонів американців проголосували на виборах достроково.

Незважаючи на успіх Байдена, результат виборів ще не визначений, оскільки триває підрахунок голосів у кількох ключових штатах. Обидві кампанії кандидатів заявляють, що вірять у перемогу.

 

Станом на 22.00 за київським часом стало відомо, що Джо Байден виграв вибори у штаті Вісконсин.  

 

За даними Politico, Байден переміг з 49,6%, у Трампа - 48,9%. Це дані після опрацювання 95% голосів. Вважається, що кількість ще не підрахованих бюлетенів не змінить ім'я переможця.

 

Голова виборчої комісії штату Вісконсін заявила в середу, що перевага Джо Байдена в підрахунку голосів відбулась після того, як кілька великих міст штату, в тому числі Мілуокі, Грін-Бей і Кеноша, повідомили про результати голосування поштою.

 

Перемога у Вісконсині дає 10 голосів виборників, що наближає Байдена до необхідного для перемоги на виборах мінімуму у 270 голосів.

 

Штаб Трампа анонсував, що запросить про перерахунок голосів в ключовому Вісконсині. Раніше, у 2016 році Трамп став першим кандидатом у президенти від Республіканської партії, який переміг у штаті Вісконсин за понад три десятиліття.

 

Пр  цьому, штаб Трампа подав позов в Мічигані з вимогою призупинити підрахунок голосів. Причина позову полягає нібито у ненаданні "повноцінного доступу" кампанії Трампа до численних місць підрахунку голосів, що гарантує законодавство штату.

 

Окремо штаб Трампа вимагає переглянути ті бюлетені, які вже були підраховані, поки у штабу нібито не було доступу.

 

Мічиган - один із ключових штатів,  де перемогу одного із кандидатів важко спрогнозувати до остаточного підрахунку голосів. За оцінкою The New York Times, після підрахунку 94% бюлетенів Байден лідирує з 49,6%, у Трампа - 48,7%.

 

Байден також має високі шанси перемогти у Пенсільванії.

 

Якщо Байден виграє у Вісконсині, Мічигані та Пенсільванії, це практично гарантує його перемогу на виборах.

 

Як повідомляла «УМ», Джо Байден перемагає чинного президента, представника Республіканської партії Дональда Трампа за результатами попереднього підрахунку голосів на виборах президента США, які офіційно відбулися у вівторок, 3 листопада.