Голова КСУ Олександр Тупицький викликаний на допит до ДБР

09:39, 30.10.2020
Голова КСУ Олександр Тупицький викликаний на допит до ДБР

Голова КСУ Олександр Тупицький (в центрі) і низка інших суддів опинилися у центрі гучного скандалу.

Слідчий Державного бюро розслідувань викликав голову Конституційного суду Олександра Тупицького на допит у понеділок, 2 листопада.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує в.о. директора ДБР Олексій Сухачов.

 

"Слідчими ДБР розслідується низка кримінальних проваджень, у яких слідчим шляхом перевіряється Голова Конституційного Суду України до вчинення злочинів у складі злочинної організації", - повідомив пан Сухачов.

 

За версією слідчих ДБР, наразі досліджується "вплив злочинної організації на діяльність господарських судів, винесення ними неправосудних рішень в інтересах наближених осіб для незаконного відчуження майнових активів".

 

Пана Тупицького перевіряють на участь у злочинній організації, вчинюваних у її складі злочинах, а також у вжитті заходів до приховування злочинів.

 

Як повідомляа «УМ», раніше стало відомо, що голова КСУ Тупицький не задекларував землю в Криму, власником якої став після анексії півострова.

 

27 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Також КСУ скасував право НАЗК перевіряти декларації і виявляти конфлікт інтересів.

 

В МЗС України вже попередили, що рішення КСУ завдало серйозного удару по відносинах України із Заходом. Зокрема, це стосується й питання безвізового режиму.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський персонально відповідає за руйнування антикорупційної інфраструктури - Порошенко