Причина падіння Ан-26: недостатня підготовка екіпажу

14:57, 28.10.2020
Причина падіння Ан-26: недостатня підготовка екіпажу

Серед основних причин авіакатастрофи на Харківщині є помилки пілотів та технічна несправність літака

Урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26 на Харківщині озвучила офіційні причини аварії. Серед них недостатня підготовка екіпажу та системні порушення у виконанні польотів.

 

Як інфомує УМ, про причини падіння літака Ан-26 28 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів розповів голова урядової комісії з розслідування причин катастрофи Олег Уруський.

 

Головні причини катастрофи: відсутність контролю за виконанням польоту керівництвом Харківського університету повітряних сил, системні порушення правили виконання польотів в університеті, недостатня підготовка екіпажу щодо дій в особливих ситуаціях.

 

Зауважимо, раніше Уруський заявляв, що серед основних причин авіакатастрофи на Харківщині є помилки пілотів та технічна несправність літака. Така заява віцепрем'єр-міністра обурила рідних загиблих під Чугуєвом.

 

Вони запевняють, що влада хоче скинути провину на екіпаж. Раніше родичі загиблих говорили, що планують подати до суду на такий звіт комісії.

 

Як повідомляла УМ, внаслідок падіння літака Ан-26 загинули 26 людей. Серед них курсанти Харківського університету повітряних сил, командування та екіпаж. Живим залишився лише один студент – В'ячеслав Золочевський.

 

Як повідомляла УМ, повітряні сили ЗСУ мають намір до 2035 року закупити ескадрилью американських винищувачів. Водночас створити власний бойовий літак Україні найближчим часом навряд чи вдасться.

 

Ввечері 25 вересня літак Повітряних сил ЗСУ Ан-26 впав біля Чугуєва Харківської області за два кілометри від військового аеродрому. На борту літака 1977 року виробництва було 27 людей – військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил імені Кожедуба. Вижив лише один курсант Золочевський.