Вибори в Україні: екзит-поли щодо голосування у великих містах

10:26, 26.10.2020
Вибори в Україні: екзит-поли щодо голосування у великих містах

В найбільших містах вже відомі попередні результати виборів.

В найбільших містах вже відомі попередні результати виборів.

 

Згідно з екзит-полом служби "Рейтинг", у Києві Віталій Кличко з великим відривом випередив своїх конкурентів на виборах мера столиці, але до перемоги в першому турі не дотягнув. Його ж партія набирає найбільше голосів.

 

У Харкові, згідно з екзит-полом Студії Савіка Шустера та телеканалу "Україна 24", перемогу на виборах міського голови вже у 1 турі здобуває діючий мер Геннадій Кернес.

 

Згідно з екзит-полом Студії Савіка Шустера та телеканалу "Україна 24", у 1 турі виборів міського голови Дніпра лідирує чинний мер Борис Філатов.

 

В Одесі на виборах мера Одеси лідирує чинний міський голова Геннадій Труханов, на другому місці кандидат від "Опозиційної платформи – За життя" Микола Скорик.

 

У другий тур виборів міського голови Львова виходять діючий мер Андрій Садовий і кандидат від "Європейської солідарності" Олег Синютка, свідчить екзит-пол Студії Савіка Шустера та телеканалу "Україна 24".

 

Чинний мер Львова та лідер першого туру виборів на цю ж посаду Андрій Садовий сподівається перемогти у другому турі.

 

"Львів’яни прийняли рішення, що буде другий тур. Я б дуже хотів, щоб це була боротьба планів, стратегій, щоб було менше бруду. Але ми готові до різних кампанії. Але наша мета перемагати, йти вперед, щоб Львів мав хороший поступ у завтрашній день", - сказав Садовий

 

Водночас кандидат від "ЄС" зазначив, що у другому турі триватиме боротьба за "Львів Садового" та "Львів майбутнього".

 

На виборах до Львівської міської ради найбільше місць здобуває "Європейська солідарність", яка набрала 30.74% голосів. На другому місці – "Самопоміч" із результатом 24.12%. 

 

У Миколаєві у другий тур виборів мера виходять чинний міський голова Олександр Сєнкевич та представник ОПЗЖ Владислав Чайка, свідчить екзит-пол Студії Савіка Шустера та телеканалу "Україна 24".

 

В Ужгороді у першому турі виборів міського голови перемагає чинний мер Богдан Андріїв, трохи позаду кандидат від "Слуги народу" Віктор Щадей, на третій позиції колишній голова міста Сергій Ратушняк.

 

На виборах міського голови Вінниці перемагає чинний мер, представник "стратегії Гройсмана" Сергій Моргунов.

 

На виборах мера Черкас найбільше голосів здобуває діючий мер Анатолій Бондаренко, він вийде у другий тур з представником "Голосу" Віктором Євпаком.

 

У другий тур місцевих виборів у Кривому Розі можуть вийти чинний міський голова Юрій Вілкул та кандидат від "Слуги народу" Дмитро Шевчик.

 

У Чернівцях на виборах мера перемагає Роман Клічук від партії "Єдина альтернатива", яка, водночас, набирає найбільшу кількість голосів на виборах до міськради.

 

Згідно з екзит-полом соціологічної групи "Рейтинг", вибори мера Маріуполя виграє діючий міський голова Вадим Бойченко. 

 

На виборах мера Івано-Франківська перемагає чинний міський очільник Руслан Марцінків, згідно з даними екзит-полу Центру розвитку ініціатив.

 

 

За попередніми даними, за кандидата від Свободи проголосували 84% виборців. Кандидат від Європейської солідарності Петро Шкутяк набирає 6,7%. Олександр Богачов, який балотувався від Слуги народу, отримує 3,4%.

 

 

До Івано-Франківської міської ради проходять три партії: Свобода (59%), Європейська солідарність (15%) та Слуга народу (5,4%).

 

Схожі результати подає соціологічна група Олега Головенського, яка провела екзит-пол на замовлення місцевого видання Фіртка: Руслан Марцінків — 86,1%, Петро Шкутяк — 6,9%, Олександр Богачов — 2,4%.

 

Водночас до міськради Івано-Франківська проходять дві партії: Свобода — 66,29% та Європейська солідарність — 16,76%.

 

Як повідомляла УМ, українці відповіли на п’ять питань від Зеленського

 

Партія "Слуга народу" програє місцеві вибори у 14 найбільших містах.