Онуфрію прислуговує перший заступник Офісу президента Трофімов, фото

22:33, 18.10.2020
Онуфрію прислуговує перший заступник Офісу президента Трофімов, фото

Сергій Трофімов (в центрі) прислуговує Онуфрію (ліворуч) під час богослужіння у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі Києва у Феофанії

Перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов прислуговує архієреям Російської православної церкви в Україні під час богослужінь.

 

Вочевидь, посадовець з Банкової ймовірно не знає, що згідно з Конституцією України церква відокремлена від держави, а також, що насправді означає давній крилатий вислів «Богу Боговово, а кесарю кесарево».

 

Як повідомляє «Україна молода», участь пана Трофімова у богослужіннях РПЦ засвідчили світлини, які оприлюднив в неділю на своїй сторінці у Facebook  митрополит РПЦ в Україні Антоній.

 

                                                        Онуфрій і Антоній.

 

«Божественна літургія у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі Києва у Феофанії», - підписав фото митрополит Антоній у своєму пості за 18 жовтня.

 

На більшості зі світлин можна побачити не лише очільника РПЦ в Україні Онуфрія, але й пана Трофімова (або людину немов дві краплі води схожу на нього), який прислужує саме Онуфрію та Антонію.

 

                                                       Смиренний Сергій Трофімов.

 

Одним з перших звернув увагу на цей факт один з архієреїв Православної Церкви України - Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (в миру – Іван Зоря).

 

«Людина, дуже схожа на першого заступника керівника Офісу президента України, прислуговує очільнику Митрополії Російської Церкви в Україні», - написав Євстратій Зоря у Facebook в неділю.

 

Архієпископ ПЦУ додав: «За розподілом обов‘язків цей перший заступник відповідає за взаємодію з головами облдержадміністрацій, які відповідають за реєстрацію статутів релігійних громад».

 

 

Тоді як релігієзнавиця Ярослава Міщенко написала: «Панове, а вам цей чоловік нікого не нагадує? Хоча з іншого боку, добре, що він (якщо це він) не з президентом у Стамбулі.
Цей юнак вміє псувати настрій представникам Вселенського престолу у Києві. Нащо йому у Константинополь».
 
 
Нагадаємо, що у п'ятницю президент Зеленський відвідав Вселенський патріархат на Фанарі, зустрівся із Патріархом Варфоломієм і помолився за Україну в Стамбулі.
 

Зауважимо, що пан Трофімов раніше неодноразово висловлював своє захоплення Онуфрієм і РПЦ в Україні, а створення соборної ПЦУ, м’яко кажучи, не вітав.

 

У травні цей посадовець з Банкової у своєму інтерв’ю з Гордоном критикував релігійну політику минулої влади, зазначивши, що вона «намагалася дискредитувати дії мільйонів віруючих українців». Пан Трофімов також розповів, що вважає Онуфрія справжнім ченцем, людиною, яка «знаходиться на іншому духовному рівні».

 

Заступник керівника ОП підкреслив, що сам є віруючою людиною і парафіянином РПЦ, але шкодує, що, за каденції колишнього президента дуже велика кількість часу була присвячена «церковним питанням». При цьому, він зазначив, що стосовно релігії «обраний був лукавий вектор», «і просто дискредитувалися дії мільйонів віруючих українців».

 

Як повідомляла УМ, керівництво обласної поліції Вінниччини не лише симпатизує РПЦ в Україні, а й усіляко протидіє юридичній реєстрації документів про зміну конфесійної приналежності низкою релігійних сільських громад області.