Карантин: Денис Шмигаль радився із головами облдержадміністрацій

15:40, 09.10.2020
Карантин: Денис Шмигаль радився із головами облдержадміністрацій

Денис Шмигаль під час термінової наради щодо пошерення коронавірусу. (Фото Кабміну)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль скликав і провів термінову нараду з головами державних обласних адміністрацій та за участі секретаря РНБО Олексія Данілова щодо ситуації з COVID-19 в Україні.

 

Як повідомляє «Україна молода», онлайн-нарада відбулася у п’ятницю, 9 жовтня.

 

Зокрема, пан Шмигаль повідомив, що за попередню добу в Україні зафіксували новий рекорд кількості захворілих на коронавірус – 5804 особи.

 

За словами прем’єра, подібні нараді проходитимуть на регулярній основі тричі на тиждень.

 

Під час наради глава уряду заслухав очільників ОДА щодо епідемічної ситуації в областях. А також доручив головному санітарному лікарю Олегу Ляшку та головам облдержадміністрацій поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній, інформує Урядовий портал.

 

Прем’єр уточнив, що на їх основі розвиватимуть контактні центри, зокрема, з метою швидкого розгортання системи виявлення контактних осіб.

 

За підсумками наради Шмигаль доручив МОЗ опрацювати питання щодо можливого залучення відомчих лікарень та установ Нацакадемії наук задля збільшення кількості ліжкомісць.

 

Голови обласних та Київської міської держадміністрації повинні мобілізувати всі служби та налагодити ефективну комунікацію й координацію роботи з МВС і Держпродспоживслужбою, зокрема щодо проведення масових заходів.

 

Департаментам охорони здоров’я в обласних та КМДА доручили відпрацювати маршрутизацію для впорядкування перевезення хворих на COVID-19.

 

Як повідомляла «УМ», влада розглядає варіант запровадження в Україні карантину вихідного дня.

 

Мер Києва Віталій Кличко закликав прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і міністра охорони здоров’я Максима Степанова надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на коронавірус у державних медичних установах столиці.