Розслідування катастрофи Ан-26 виявило грубі порушення в оганізації польотів

15:48, 07.10.2020
Розслідування катастрофи Ан-26 виявило грубі порушення в оганізації польотів

Урядова комісія продовжує розслідування катастрофи

Під час розслідування авіакатастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом виявили грубі порушення у виконанні польотних завдань та в організації польотів загалом.

 

Як інформує УМ, про це повідомив віцепремʼєр-міністр Олег Уруський, який очолює урядову комісію з розслідування обставин і причин катастрофи.

 

Він підкреслив, що розшифровка бортових самописців повністю відновила політ літака та встановила зміст перемовин між членами екіпажу та з керівництвом польотів.

 

"На сьогодні можна констатувати, що за результатами дешифрування бортових самописців повністю відновлено трагічний шостий політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів. Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по "ИКМ" (вимірювач крутного моменту). Це сталося в наслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна. Також розслідування засвідчило наявність грубих порушень, як у виконання польотних завдань, так і в організації польотів загалом".

 

Він зазначив, що урядова комісія продовжує розслідування катастрофи, а Міністерство оборони має завершити своє службове розслідування 12 жовтня.

 

Процес виплат компенсації рідних загиблих планують розпочати після 15 жовня.

 

Як повідомляла УМ, державне бюро розслідувань викликало голову Харківської ОДА Олексія Кучера на допит у справі про авіакатастрофу літака Ан-26.

 

Читайте також: В Україні прощаються із загиблими в катастрофі Ан-26 курсантами