На Луганщині евакуюють селян через масштабні пожежі

19:01, 30.09.2020
На Луганщині евакуюють селян через масштабні пожежі

Нові масштабні пожежі вирують на території Новоайдарського і Старобільського районів Луганщини в середу.

 

Зокрема, рятувальники ліквідують пожежі поблизу сіл Трьохізбенка, Кряківка, Муратове, Капітанове (Новоайдарський район), а також між селами Половинкине та Байдівка (Старобільський район), де 30 вересня виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це іформує пресслужба ДСНС.

 

Рятувальники зазначають, що основні зусилля у гасінні лісових пожеж зосереджені у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де у зв'язку з сильними поривами вітру, відбулося поширення вогню.

 

Так, у зв’язку з шквалистим вітром лісова пожежа розповсюдилась на територію села Муратове Новоайдарського району, де проводиться евакуація населення сіл Муратове та Капітанове.

 

Через розповсюдження лісової пожежі на очерет та суху траву поблизу села Артема Станично-Луганського району існує загроза розповсюдження пожежі на села Артема та Нижньотепле. Організовується евакуація мешканців.

 

 

 Кількість пошкоджених будівель та споруд від вогню уточнюється. Всього на гасіння лісових пожеж у трьох районах залучено 192 чоловік та 44 одиниці техніки. Гасіння ускладнює сильний поривчастий вітер, а також є загроза розповсюдження пожеж.

 

Як повідомляла «УМ», 2 вересня спалахнули пожежі у Луганській і Харківській областях: горів хвойний ліс на площі близько 80 га в кожній з областей.