Розробник «Новічка» Віл Мірзаянов вибачився перед Навальним

16:41, 20.09.2020
Розробник «Новічка» Віл Мірзаянов вибачився перед Навальним

Один із розробників отрути "Новічок" Віл Мірзаянов.

Один із розробників отрути "Новічок" Віл Мірзаянов, який проживає в США з 1995 року, вибачився перед постраждалим від отруєння російським опозиціонером Олексієм Навальним.

 

Як передає «Україна молода», про це інформують світові ЗМІ у неділю.

 

"Приношу свої глибокі вибачення Навальному за те, що я брав участь у цьому злочинному бізнесі - розробці цієї речовини, якою він отруївся", - заявив учений-хімік в ефірі телеканалу "Дождь".

 

За словами Мірзаянова, все своє подальше життя він присвятив боротьбі проти застосування бойових отрут. Учений повідомив, що 1993 року він зустрічався з чоловіком, який пережив отруєння "Новічком". Його симптоми були схожими на ті, про які говорив Навальний.

 

"Схожі всі симптоми. Він подолав, вижив. Мабуть, Навальному доведеться набратися терпіння. Але в кінцевому рахунку він має бути здоровий", - сказав Мірзаянов, зазначивши, що на відновлення Навальному може знадобитися до року.

 

Як повідомляла «УМ», Олексій Навальний перебуває в німецькій клініці "Шаріте" з 22 серпня. До цього він був госпіталізований з літака до лікарні в Омську з ознаками отруєння і в комі.

 

Після проведення лабораторних тестів федеральний уряд Німеччини оголосив про однозначні докази присутності в організмі російського опозиціонера хімічного нервового агента групи «Новічок".

 

У вівторок Навальний опублікував в Інстаграм перше після отруєння повідомлення і розповів, що вже може дихати самостійно.