Під селищем Шуми окупанти готують провокації

20:04, 18.09.2020
Під селищем Шуми окупанти готують провокації

Позиції під Шумами утримують морські піхотинці. (Фото командування морської піхоти України)

Російські окупанти і найманці готують провокації в районі населеного пункту Шуми, що поблизу окупованої Горлівки на Донеччині.

 

Мета ворога: дестабілізувати ситуацію на даній ділянці фронту.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив співрозмовник "Інтерфакс-Україна", близький до переговорів в Тристоронній контактній групі у п’ятницю.

 

"Згідно з оперативними даними, незаконні збройні формування ОРДО планують дестабілізувати ситуацію поблизу Шумів з метою спровокувати українську сторону", - наголосило джерело.

 

На підставі отриманої оперативної інформації українська сторона вже проінформувала за офіційними джерелами Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

 

Також задіяні механізми Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК).

 

Як повідомляла «УМ», 10 вересня в районі селища Шуми була тимчасово скасована спільна інспекція позицій ЗСУ за участі ОБСЄ.

 

Напередодні представники української делегації у Тристоронній контактній групі домовилися проінспектувати разом з бойовиками «ДНР»  ділянку позицій Збройних сил України в районі селища Шуми біля окупованої Горлівки. Саме цю ділянку фронту ватажки терористичної «ДНР» вже кілька разів погрожували знищити вогнем, але кілька разів скасовували запланований обстріл.

 

Морські піхотинці 503-го ОБМП, які утримують позиції поблизу окупованої Горлівки, неодноразово відверто кепкували з погроз ватажка бойовиків терористичної «ДНР» Дениса Пушиліна обстріляти Шуми і кажуть на його адресу: «Сєпаратюга, ми чекаємо».